John Butzelaar (midden) geniet elke week van bridge. ,,De cursus is geen overbodige luxe.
John Butzelaar (midden) geniet elke week van bridge. ,,De cursus is geen overbodige luxe." Peter Beijer

Bridgecursussen starten in september in Soest en Soesterberg

30 augustus 2023 om 11:45 Zakelijk

John Butzelaar is zo iemand. Hij doet deze dinsdag mee aan de zomercompetitie van Bridge Soest, de Soester bridgevereniging die is ontstaan door de fusie van Schoon Slem, Bridgeclub Soest en Bridgeclub Eemland. John is enthousiast.

SOEST De Rank aan de Soesterbergsestraat in Soest-Zuid heeft een duidelijke buurtfunctie. Bridge Soest is wekelijks te gast in het zalencentrum. Bestuurslid Armand Trippaers ziet met genoegen dat het uitdagende kaartspel aan populariteit wint. ,,Wij helpen starters op weg met een cursus. Een flink aantal deelnemers aan de vorige cursus is lid geworden en doet nu mee met onze bridgemiddag of -avond.”

 ’WAT ANDERS’

 ,,Ik wilde een keer wat anders doen dan klaverjassen en toepen. Armand maakte mij attent op bridge. Het was voor mij een onbekend spel en ik wilde wel wat nieuws leren. Het is een leuk gezelligheidsspel en biedt meer uitdaging dan klaverjassen. Met mindere kaarten kan je in dit spel toch punten scoren. Ik ben de cursus gelijk gestart met Adri van Zon, zij is nu mijn vaste bridgemaat. De cursus is geen overbodige luxe, ik heb er veel van opgestoken en daardoor wordt het spel echt heel leuk.”

Armand Trippaers: ,,Bridge is een ideaal spel voor 55-plussers. Dat is een doelgroep die wat meer vrije tijd krijgt en andere mensen wil ontmoeten. Een elitair spel? Ach welnee, kijk om je heen. Onze bridgers zijn een doorsnee uit de samenleving.”

BEGINNERS

Bridge Soest biedt de beginnerscursus aan. Deze gaat op 11 en 12 september (middag) en 14 september (avonds) in de Rank en op 12 september (avond) in de Drie Eiken in Soesterberg van start. Trippaers: ,,De cursus bestaat uit vijftien lessen, een theorie- en werkboek en oefenspellen. Daarnaast is de cursist aspirant-lid van onze vereniging. Dat betekent dat je het clubmagazine van onze vereniging ontvangt en het magazine van de bridgebond. De kosten van de beginnerscursus bedragen 130,00 euro.”

AANMELDEN

Voor meer info over de cursus: Armand Trippaers 06-43431681. Voor deelname: bridgesoest@gmail.com of: 06-51113908 (secretaris Monique van der Horst).

advertentie
advertentie