Meesterpianiste Marietta Petkova en violist Vesko Eschkenazy geven 15 oktober een concert in de Rank.
Meesterpianiste Marietta Petkova en violist Vesko Eschkenazy geven 15 oktober een concert in de Rank. promotiefoto

Twee topmusici in de Rank in Soest

Zakelijk

Met Petkova en Eschkenazy heeft het Cultureel Centrum De Rank twee vooraanstaande musici van internationale klasse binnengehaald. Beide musici waren reeds in 2020 gecontracteerd maar door de verplichte corona sluiting heeft dit optreden niet kunnen plaatsvinden. Daarom is dit muziekoptreden te beleven op 15 oktober.

SOEST De muziek van internationaal meesterpianiste Marietta Petkova (veelzijdig meesterpianist van internationale klasse) en de Bulgaarse violist Vesko Eschkenazy (1e violist Concertgebouw orkest) is 15 oktober te beluisteren in een concert dat georganiseerd is door Cultureel Centrum De Rank.

Het muziekprogramma aan de Soesterbergsestraat kent diverse beroemde stukken, zoals Sonates voor viool en piano van Mozart, Beethoven, Debussy en Franck. De musici doen dit met een concert bestaande uit een duo recital voor viool en piano.

De Bulgaarse violist Vesko Eschkenazy groeide op in een muzikale familie. Al vroeg ontpopte hij zich als een echte ‘orkestleider’. Zo was hij als elfjarige al concertmeester bij het Jeugd Philharmonisch Orkest van Vladi Simeonov. Naast zijn solistische optredens over de hele wereld is Eschkenazy sinds 1999 de geliefde eerste concertmeester van het Koninklijk Concertgebouworkest (KCO). Menig orkest weet hem inmiddels ook als dirigent te vinden.

De reacties en recensies over het bezielde spel van Marietta Petkova zijn lovend. De Bulgaars/Nederlandse sterpianiste raakt volgens de kenners gevoelige snaren. ,,De Bulgaarse meesterpianiste bespeelt de vleugel met een indrukwekkende virtuositeit, maar uiteindelijk draait alles bij haar om veel meer dan de noten” (NRC Handelsblad). 

Een woordvoerder van het Cultureel- en Congrescentrum De Rank: ,,Wij zijn bijzonder trots om dit muzikaal hoogtepunt alsnog te mogen presenteren. Onze kerkzaal heeft een schitterende akoestiek en dat zal de uitvoering bijzonder maken. Daarom verheugen wij ons op dit unieke optreden, dat nu live mag gaan voor publiek”.

Muziekliefhebbers zijn van harte welkom op 15 oktober in de kerkzaal van de Rank. Voor meer informatie en kaartverkoop zie de website: www.cultureelcentrumderank.nl

Aanvang concert 20.00 uur, foyer open vanaf 19.00 uur; tickets € 25,00 (met borrelarrangement € 30,00).

advertentie
advertentie