Diana Spelt, Alette Verrips en Caroliene Joosse (vlnr) voor het Anna Paulownahuis.
Diana Spelt, Alette Verrips en Caroliene Joosse (vlnr) voor het Anna Paulownahuis. Verrips Makelaardij

Alette Verrips: ‘Ons team is onze kracht’

18 mei 2022 om 19:00 Zakelijk

SOEST De entree bij Verrips Makelaardij aan de Burg. Grothestraat 51 in Soest, ook wel bekend als het Anna Paulownahuis, is met een licht gevoel van overdrijving koninklijk te noemen. Overal zien we beeltenissen van vrouwen uit diverse generaties van het koninklijk huis. Van Maxima tot Emma en wie weet krijgt ook Amalia ooit een ereplekje in het historische pand.

Alette Verrips, eigenaar van het makelaarskantoor merkt op: ,,Je ziet geen foto’s van mannelijke leden van het koninklijk huis. Ja dat is bewust. Ons team met Caroliene Joosse, Diana Spelt en mijzelf bestaat uit vrouwen. Iemand heeft het gekscherend wel eens ‘Girlpower’ bij Verrips genoemd.”

Voordat mensen boos in de pen of op het toetsenbord klimmen; nee hoor Alette en haar team zijn geen mannenhaters. ,,Ha, ha, nee natuurlijk niet. Ik sluit ook niet uit dat hier ooit mannen komen te werken. Maar tot nu toe gaat de samenwerking in ons team uitstekend. Het is zo gelopen en we merken dat de vrouwelijke dynamiek werkt. Je bent niet alleen verkoper, maar misschien nog meer advispsycholoog en vertrouwenspersoon. Wat denk je dat het met je doet wanneer je vijftig jaar in een huis hebt gewoond, je man overleden is en het huis verkocht wordt? Dan valt er wel een traantje en daar moet je niet te zakelijk en te ongevoelig mee omgaan. Die campagne ‘doeslief’ is mij dan ook uit het hart gegrepen. Met Caroliene en Diana zijn wij ook op dit vlak een goed team, onze samenwerking is onze kracht.”

Alette constateert dat de overspannen huizenmarkt wat aan het afkoelen is. ,,Gelukkig wel. We merken het aan het aantal bezichtigingen. Tot voor kort had je bijvoorbeeld veel kijkers, waarvan een beperkt deel een serieus bod deed. Vaak omdat bieders vanuit wanhoop op meerdere woningen aan het bieden waren. Nu hebben we minder kijkers, maar doet meer dan de helft een gericht bod op één huis. We zien dat er namelijk meer aanbod op de markt komt. Waar gaat het heen? Niemand die het weet. Ik denk dat er nog steeds te weinig huizen zijn. We hebben het woningprobleem nog niet opgelost.”

Makelaar is volgens Alette een erg leuk vak. ,,De leuke dingen overheersen. Hoe vaak wij cadeautjes krijgen, flessen wijn, taarten, Knollenbonnen etc.. Als iemand vertelt dat zij echt zo blij is voor wat wij voor haar gedaan hebben. Dat geeft zo veel energie. Wij vinden ons werk normaal, maar dat is het niet voor onze opdrachtgevers. Dat extra stapje zetten doen wij graag omdat wij er zoveel dankbaarheid voor terug krijgen.”

Verrips Makelaardij blijft actief in Soest en omgeving. ,,Het nieuwbouwproject Hof van Zoys wordt bijna opgeleverd. Binnenkort wordt gestart met de bouw van de Tuinen van Gaesbeek aan de Ferdinand Huycklaan en er zijn nieuwe ontwikkelingen waar ik nu nog niks over kan zeggen, maar hou de media en onze website maar in de gaten.”

Verrips Makelaardij o.z

Burg. Grothestraat 51

T: 035-6030025

E: info@verrips.nl

Website https://www.verrips.nl/

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie