Afbeelding
Peter Beijer

Proef trakteert zijn trouwe gasten

13 maart 2019 om 17:31 Nieuws

SOEST Op 6 maart 2009 opende Frank van de Grift voor het eerst de deuren van Proef. Het was een flinke stap voor de toen 22-jarige Soester. In het afgelopen decennium is Proef uitgegroeid tot een bedrijf waar meer dan dertig mensen zich dagelijks inzetten in het restaurant aan de Burgemeester Grothestraat en bij het cateringbedrijf aan de Peter van den Breemerweg.

Peter Beijer

,,Als je hier 's morgens bent dan weet je niet wat je ziet. Dan is hier een grote groep medewerkers bezig om de lunch voor diverse grote partijen te regelen", vertelt Frank van de Grift (32). Hij stapt rond in de grote hal van Catering Proef aan de Peter van den Breemerweg. Sinds vorig jaar maakt het cateringbedrijf deel uit van Proef. ,,Tien jaar geleden ben ik gestart met Proef. De vorig jaar helaas overleden Ben van der Linden enthousiasmeerde mij op zijn bekende wijze om de delicatessenzaak aan de Burgemeester Grothestraat over te nemen. De onderneming is in tien jaar geëvolueerd van een delicatessenwinkel tot een restaurant en cateraar van speciale gerechten."

OPEN KEUKEN Bij binnenkomst van restaurant Proef is duidelijk waarom de onderneming die smakelijke naam heeft. Een vitrine met onder meer buitenlandse en binnenlandse kazen, tapasgerechten en diverse mediterrane vleeswaren en een open keuken waar een enthousiast team allerlei gerechten bereidt trekken de aandacht. De bezoeker ziet verse groenten, huisgemaakte sauzen en personeel dat zichtbaar plezier in het werk heeft. Proef is het voorbeeld van een echte speciaalzaak. Het tienjarig jubileum van Proef wil Frank graag met zijn trouwe klandizie vieren.

ACTIES ,,Het hele jaar dat wij tien jaar bestaan, dus van 6 maart tot en met 5 maart 2020, hebben wij acties waarmee wij onze gasten willen belonen voor hun trouw. Bij de borrel serveren wij een jaar lang een gratis tapashapje. Daarnaast gaan wij met een modern spaarsysteem onze trouwe gasten belonen. Zij kunnen een avondgerecht bij elkaar sparen. Vandaag, woensdag 6 maart, trakteren wij op gebak. Wie jarig is moet trakteren toch?"

KENNISMAKING Ook gasten die nog niet kennis hebben gemaakt van Proef zijn van harte welkom tijdens, maar ook na het jubileumjaar. Het zonnig terras leent zich voor een kennismaking en anders is het wel de kaart vol met smakelijke gerechten. Frank: ,,Wij hebben een uitgebreide kaart en de lunch wordt vers bereid. Sinds kort tappen wij er een biertje bij. Met een pilsje of een wijntje is het eten extra lekker."

DRUK Dat het concept van Proef aanslaat is te zien wanneer je 's middags rond lunchtijd binnenstapt. Het is gezellig druk en veel werkende mensen van winkels en bedrijven in de omgeving bestellen en nuttigen hun lunch. Maar ook als de klok inmiddels zes uur heeft geslagen bevolken veel mensen de het gezellige restaurant.

WISSELENDE KAART Wat is het geheim van dit succes? Frank: ,,Wij hebben een wisselende kaart met lekkere gerechten tegen een zeer betaalbare prijs. Alles vers en je bent er live bij als je eten bereid wordt. Op het moment dat je het eten bestelt, wordt het bereid. Ideaal voor het avondeten. Zie Proef als een plek waar je lekker je avondmaaltijd kunt gebruiken, maar waar je niet uitgebreid gaat tafelen. Onze keuken is tot 19:30 uur open."

a [Proef Burgemeester Grothestraat 6A, telefoon: 035 – 694 05 93, info@vandegriftcatering.nl, www.proef-soest.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie