Manon Raatjes is Makelaar voor een Uur
Manon Raatjes is Makelaar voor een Uur Manon Raatjes

Manon Raatjes; Transparant verdienmodel bij makelaar ‘zonder kantoor’

25 maart 2021 om 12:32 Zakelijk

SOEST/BAARN Manon Raatjes heeft de laatste jaren bekendheid gekregen als woningmakelaar in de regio Soest en Baarn. Makelaar voor een Uur is het innovatieve concept dat niet alleen uitgaat van een vast kostentarief, maar ook thuis de afspraken maakt. Laagdrempelig, voordelig en transparant.

Onlangs was het SBS6-programma ‘Kinderen kopen een huis’ te gast in Soest. Een prachtige woning aan de Nachtegaalweg, dat wij in de verkoop hadden, werd bezichtigd door het kind van de kopers. ,, een nieuw format, waarbij het kind de beslissende stem heeft in de aankoop”, vertelt Manon. De kandidaat mag kiezen uit drie huizen. Ik kan je de uitslag nog niet vertellen, dat zie je op TV. Het was een speciale ervaring”

TRANSPARANT ,,Makelaar voor een Uur is aangesloten bij brancheorganisatie VastgoedPRO, en hanteert een transparant verdienmodel. Een makelaar verleent twee diensten. Het vaste gedeelte is de promotie via Funda, het maken van de foto’s, de teksten, het onderhandelen, verkopen en passeren bij notaris. Wij regelen alles van A tot Z. De kosten hiervoor zijn € 1750,00. Dit bedrag is ongeacht de waarde van de woning en inclusief btw. Onze andere dienst is het organiseren en faciliteren van de bezichtiging. Een bezichtiging duurt circa één uur, daar komt onze naam vandaan. Voor een bezichtiging is het tarief € 148,00. De prijs voor het totaal aantal bezichtigingen bedraagt nooit meer dan € 2000,00. Kortom: De klant betaalt bij ons nooit meer dan € 3750,00 (incl btw) ongeacht de waarde van de woning of het aantal uren aan bezichtiging. Daarnaast bieden wij een packagedeal als wij zowel de aankoop als de verkoop van uw woning verzorgen zijn de kosten maximaal 5500,00.

Het voordelige aspect spreekt de klanten zeker aan is Manons ervaring (,,De klant is bij ons voordeliger uit, verder doen we hetzelfde als onze collega’s”), maar daarnaast speelt ook het persoonlijke aspect een grote rol. ,,In een mensenleven komt het kopen en verkopen van een huis sporadisch voor. Mooie en minder mooie herinneringen vormen de ziel van een huis. Het is vaak een emotioneel proces.”

,,Werken vanuit huis maakt mij flexibel, met ons hoofdkantoor in Groenekan waar administratief alles afgewikkeld wordt, is voor mij ideaal. Ik kan mijn agenda afstemmen op de klant bij hen thuis, daar vindt het feitelijke werk plaats. Daar komt de verkoopwaarde bepaling tot stand. Ik hou altijd in gedachten dat de verkoop of de aankoop van een woning een beslissing voor langere tijd is. Dat vereist aandacht. Je moet je in de mensen verdiepen en ze begrijpen. Meedenken en meevoelen. Niet alleen bij verkoop maar ook bij aankoop. Ik inventariseer het wensenpakket en peil de behoeften en kijk, bij een aankoop, niet alleen wat er te koop komt, maar ik speur ook in de markt naar wat er te koop is, waar de klant misschien overheen gekeken heeft. Ik kijk met andere ogen.”

Makelaar voor een Uur
Manon Raatjes
manon@makelaarvooreenuur.nl
088-2264800
06-15475976

Afbeelding
Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie