Afbeelding
Columbus ICT

Marc van Wijngaarden van Columbus ICT Oplossingen Soest over de voordelen van de Cloud

23 maart 2022 om 11:45 Zakelijk

‘Werken in de Cloud bespaart tijd en geld en is efficiënt en veilig’

SOEST Marc van Wijngaarden van Columbus Automatisering merkt dagelijks dat steeds meer ondernemers de voordelen ontdekken van het veilig (samen)werken in een virtuele omgeving. ,,Ik kan mij voorstellen dat een ondernemer overweegt om de overstap te maken. Misschien zijn er twijfels. Wij kunnen je overtuigen op de voordelen van Cloud-computing.”

Marc legt uit hoe eenvoudig online samenwerken is: ,,Wanneer je gegevens en/of software in de Cloud hebt staan, kan je ze gemakkelijk delen met andere gebruikers. Je bepaalt zelf per gebruiker welke rechten er zijn op (onderdelen van) je Cloud omgeving en welke mappen en gegevens zichtbaar mogen zijn. Geen uitwisseling meer van usb sticks, e-mails en mobiele apps maar controle over je bedrijfsgevoelige data. Dat bespaart tijd!”

OVERAL EN ALTIJD TOEGANG TOT JE CLOUD-OMGEVING Werken in de Cloud is volgens Marc eenvoudig. ,,Geen ingewikkelde handelingen of uitgebreide instructies. Het enige dat je nodig hebt is een toestel dat verbinding maakt met het internet en een stabiele en betrouwbare internetverbinding. Je clouddiensten zijn bereikbaar op verschillende toestellen. Geen paniek bij een kapotte computer. Het toegankelijkheidsprincipe kan bovendien ook omgekeerd toegepast worden. Zo kan je ervoor zorgen dat Cloud-omgevingen slechts tussen bepaalde uren toegankelijk zijn, of slechts vanuit bepaalde locaties.”

Thuiswerken wordt zo een fluitje van een cent,,Een Cloud-infrastructuur bestaat uit een groot serverpark in streng beveiligde datacenters. Jouw dienst gebruikt slechts een gedeelte van de capaciteit van dit serverpark. Daarom kan je online werkomgeving flexibel met de noden van je bedrijf meegroeien. Door gebruik te maken van Cloudcomputing, hoef je geen dure investeringen in lokale hardware en software te doen. Je gebruikt clouddiensten namelijk door middel van een maandelijkse of jaarlijkse fee. Onderhoud en updates van de servers, en de benodigde hardware zijn meestal inbegrepen. Hou rekening met een eenmalige setup-fee, de configuratie van je werktoestellen en de aankoop van de licenties van je eigen software. Bovendien ben je niet meer afhankelijk van de locatie waar je werkt. Thuiswerken wordt zo een fluitje van een cent.”

BESPARING OP PERSONEELSKOSTEN ,,Een team externe netwerkbeheerders zorgt ervoor dat je Cloud-omgeving up and running blijft. Daarnaast worden het onderhoud, de updates en upgrades van de clouddiensten steeds van op afstand uitgevoerd, rechtstreeks in het datacenter. Zo is het niet nodig om experts in regie in te schakelen bij iedere beschikbare update of uitbreiding.”

VEILIG WERKEN Je data staat op een streng beveiligde externe locatie. Wanneer een toestel gestolen wordt of verloren raakt, kan de toegang tot de Cloud-omgeving als ook tot de delicate data geblokkeerd worden en kan je weer verder met een nieuw toestel. Op de lokale gebruikstoestellen staan geen data.”

AUTOMATISCHE BACK-UPS Afhankelijk van de aanbieder, kunnen er automatische back-ups worden aangeboden. Je bedrijfsinformatie wordt dan op verschillende tijdstippen en naar verschillende fysieke harde schijven gekopieerd. Ook kan er een autosave-functie ingebouwd zijn, en/of een mogelijkheid om toegang te hebben tot verschillende revisies van je bestanden.”

CONCLUSIE ,,Cloud computing zorgt ervoor dat je tijd kan besparen, gemakkelijk informatie kan delen en vlot kan communiceren met je medewerkers en is bovendien duurzaam. Meer budgetten voorproductontwikkeling, sales, marketing, of andere belangrijke bedrijfsprocessen. Werken in de Cloud is daarom de perfecte oplossing voor groeibedrijven, klein of groot.”

Columbus ICT oplossingen
https://www.columbus-automatisering.nl/
035-6032266 | info@columbus-automatisering.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie