Afbeelding
Chris van Beek

Compass Familierecht Advocaten en Mediators Eemnes: ‘Wij geven richting naar nieuw perspectief’

23 maart 2022 om 08:00 Zakelijk

SOEST Marjolijn Bakker en Mileen Quispel zijn familierechtadvocaten en mediators. Marjolijn en Mileen werken beiden vanaf 1998 in het familierecht en hebben hun krachten vanaf 2017 gebundeld in Compass Familierecht Advocaten en Mediators. ,,De gemoederen tot rust brengen en vervolgens partijen zicht kunnen geven op nieuw toekomstperspectief. Dat is ons streven.”

Over advocaten bestaan hardnekkige vooroordelen. De beroepsgroep zou vooral bestaan uit strenge dames en heren die brieven schrijven waarin op hoge toon en met dwingend taalgebruik allerlei eisen en sommaties worden gesteld. Mileen Quispel lacht bij die veronderstelling. ,,Dat zou in ons vak de plank misslaan. Belangrijke karaktereigenschappen zijn voor ons; empathie, goed doorpakken en juridische kennis. Hiermee zijn wij in onze dienstverlening als advocaat of als mediator belangrijk voor onze cliënten.”

Wij geven richting in een periode dat wanorde en soms wanhoop overheersen

Marjolijn knikt bevestigend en vertelt: ,,Compass staat voor compassie en voor kompas. Wij geven richting in een periode dat wanorde en soms wanhoop overheersen. Bij huwelijks- enrelatie geschillen raak je door de emotie de regie kwijt. Dat wil je niet, vooral niet wanneer er kinderen in het spel zijn. Zorg dat je niet voor de rechter komt. De gevolgen van echtscheiding zijn levenslang en dienen, vooral in het belang van de kinderen, goed geregeld te worden. In bijna alle zaken die wij behandelen komen wij tot overeenstemming.”

Compass is door de aanwezige juridische kennis van toegevoegde waarde als mediator. Marjolijn:,,Iedereen kan en mag mediator zijn. Het is een vrij beroep. Maar als je een echtscheidingsregeling opstelt waarbij geen of te weinig rekening gehouden is met fiscale en juridische kwesties, dan kan dat tot vervelende en soms zelfs verstrekkende gevolgen leiden.”

EMOTIONELE ACHTBAAN Mileen: ,,Wij komen veel rammelende convenanten tegen. Mensen zitten bij een scheiding in een emotionele achtbaan en kiezen dan vaak voor een mediator die goedkoop is. Maar deze keuze resulteert dikwijls in duurkoop. ‘Korte-termijn-plezier’ van een goedkoop convenant wordt dan ‘lange-termijn-ellende’.”

Om problemen bij scheiding te voorkomen, wordt steeds vaker gebruik gemaakt van Prenups. Prenubs zijn afspraken die je samen maakt, voordat je gaat trouwen of samenwonen. ,,Iedereen die gaat trouwen of samenwonen leeft op een roze wolk, is dolverliefd en wil niet eens nadenken dat het wel eens mis kan gaan”, vertelt Marjolijn. ,,Laat je door ons informeren welke gevolgen deze stap in je leven heeft voor jezelf, je rechtspositie, (toekomstige) kinderen, woning en een eigen onderneming.” Mileen: ,,Prenups geven duidelijkheid over de verwachtingen die partners van de relatie hebben en gaat in op praktische zaken die geregeld moeten worden. Het kan veel ellende bij uit elkaar gaan voorkomen. Een goed advies kost minder dan een trouwjurk, maar je hebt er langer plezier van.”

Maak vrijblijvend kennis met Marjolijn of Mileen. ,,Een kennismakingsgesprek kan bij ons op kantoor of telefonisch. We bespreken dan uw situatie en een plan van aanpak. Het kennismakingsgesprek duurt een half uur en is gratis.”

Compass Familierecht Advocaten en Mediators is aangesloten bij onder meer de Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) en de Vereniging voor Collaborative Professionals (VVCP).

Wakkerendijk 58
3755 DD Eemnes
T: 085 - 043 4471
www.compass-advocaten.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie