Jenna Waterkoort brengt haar stem uit in de Johanneskerk.
Jenna Waterkoort brengt haar stem uit in de Johanneskerk. Jaap van den Broek

Ook op tweede stemdag komen in Soest en Soesterberg veel mensen naar stembureaus

16 maart 2021 om 10:00 Politiek

SOEST/SOESTERBERG Ook dinsdag wordt veel gebruik gemaakt van de mogelijkheid om eerder te stemmen op een kandidaat voor de Tweede Kamer. Dat blijkt in de vier stembureaus in Soest en Soesterberg die vandaag, evenals gisteren, open zijn.

De extra stemgelegenheid is voor 70-plussers en mensen die fysiek kwetsbaar zijn als corona om de hoek komt kijken. Om het risico op besmetting en te veel drukte op één dag te voorkomen, zijn er in alle gemeenten enkele stembureaus twee dagen extra open.

In Soest gaat het om de Johanneskerk, waar ‘s ochtends onder anderen Rosa van Amstel en Jenna Waterkoort hun stem kwamen uitbrengen, de Heilige Familiekerk en het gemeentehuis. In Soesterberg kan in de Vredekerk een vakje op de kandidatenlijst worden ingekleurd. Ze zijn vandaag tot 21.00 uur geopend.

Op woensdag 17 maart zijn in Soest negentien en in Soesterberg vier stembureaus geopend, van 7.30 tot 21.00 uur. In de Emmakerk en de gymzaal aan de Smitsweg zijn zelfs twee stembureaus ingericht.

Wie morgen gedurende de dag op de hoogte wil blijven van de opkomstpercentages én wie wil weten in welk stembureau het erg druk is, kan dat allemaal volgen via http://soest.verkiezinginbeeld.nl

Na negen uur ‘s avonds begint het tellen. Burgemeester Rob Metz verwacht dat tussen elf uur en half twaalf de voorlopige uitslag van de gemeente Soest bekend zal zijn. De officiële uitslag wordt, zoals gewoonlijk, de dag erna vastgesteld.

Ook Rosa van Amstel heeft gekozen en schuift het formulier in de container.
Ook op de tweede dag dat 70-plussers en kwetsbare mensen eerder kunnen stemmen, wordt gebruik gemaakt van die gelegenheid.
Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie