In de Vredekerk in Soesterberg werd maandagmorgen al flink gebruik gemaakt van de mogelijkheid om eerder te gaan stemmen.
In de Vredekerk in Soesterberg werd maandagmorgen al flink gebruik gemaakt van de mogelijkheid om eerder te gaan stemmen. Eempers

Eerder stemmen in onder meer de Vredekerk Soesterberg

15 maart 2021 om 13:07 Politiek

SOEST/SOESTERBERG Van de mogelijkheid om eerder te gaan stemmen, is vandaag al gebruik gemaakt. In de Vredekerk in Soesterberg bijvoorbeeld kwamen maandagmorgen al aardig wat mensen hun stem uitbrengen.

De Vredekerk is een van de vier locaties waar (kwetsbare) ouderen vandaag of morgen al welkom zijn in het stembureau. In Soest is dat het geval in het gemeentehuis, de Johanneskerk in Overhees en de Heilige Familiekerk in Soest-Zuid.

Het is niet te zeggen hoeveel mensen uit onze gemeente hebben deelgenomen aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer die op woensdag 17 maart de officiële stemdag beleeft. De eerder uitgebrachte stemmen worden ook pas woensdagavond, na negen uur, geteld.

RISICO Kwetsbare mensen en ouderen die zo min mogelijk risico willen lopen om tijdens het stemmen met corona te worden besmet, kunnen vandaag nog tot 21.00 uur naar een van de vier genoemde stembureaus. Ook morgen hebben zij die mogelijkheid nog, van 7.30 tot 21.00 uur. Mensen die geen verhoogd risico lopen, wordt nadrukkelijk verzocht te wachten tot woensdag met het uitbrengen van hun stem.

De gemeente verstrekt op woensdag 17 maart periodiek informatie over onder meer het opkomstpercentage in de gemeente. Dat is te volgen op http://soest.verkiezinginbeeld.nl. Op die site is ook te zien waar het op dat moment druk is of juist niet.

Terwijl de een het stemformulier in de bak deponeert, wacht de ander netjes op zijn beurt.
Op weg naar het stembureau in de Vredekerk waar maandag en dinsdag kan worden gestemd door ouderen en kwetsbare mensen.
Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie