Op de eerste dag na de (corona)sluiting op de slee naar school.
Op de eerste dag na de (corona)sluiting op de slee naar school. Jaap van den Broek

(Meeste) basisscholen Soest en Soesterberg weer open

8 februari 2021 om 09:46 Onderwijs

SOEST/SOESTERBERG Op de slee naar school. Veel kinderen maakten maandagmorgen gebruik van dit voor deze bestemming ongebruikelijke voertuig om eindelijk weer eens het klaslokaal op te zoeken. Dat geldt voor bijna alle basisscholen, want De Wegwijzer en deBuut geven in elk geval vandaag nog online les.

Dat heeft vooral te maken met het feit dat een aantal leerkrachten van deze rooms-katholieke en openbare basisschool buiten de gemeente woont en bijvoorbeeld afhankelijk is van het openbaar vervoer. Voor anderen is het lastig dan wel onmogelijk om onder de huidige winterse omstandigheden de weg op te gaan.

Het toeval wil dat beide scholen in Overhees buren zijn en een deel van het complex aan de Willaertstraat delen. Elders in het land komt het voor dat veel meer basisscholen in een gemeente dichtblijven. Er is op De Wegwijzer wel noodopvang voor een klein aantal leerlingen.

TREKPAARD Voor verreweg de meeste basisscholen kwam vandaag echter een einde aan de sluiting die medio december inging als een van de maatregelen om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan. Veel kinderen gingen niet met de fiets of met de auto, maar namen plaats op de slee en promoveerden vader of moeder of iemand anders tot trekpaard, een rol waarin de volwassenen zondag tijdens de sneeuwval hadden kunnen oefenen.

Dat leverde leuke plaatjes op, zoals hier op de Libel in Overhees waar de tweede Van der Huchtschool gewoon open ging.

Door Johan van Beek

Ouders zijn gepromoveerd tot trekpaard, ook hier in Overhees bij de 2e van der Huchtschool.
advertentie
advertentie