Afbeelding
Pixabay

Basisscholen en opvang vanaf 8 februari open

31 januari 2021 om 18:35 Corona

SOEST (ANP) Basisscholen en de kinderopvang gaan vanaf 8 februari weer open. Dat hebben onderwijsminister Arie Slob en minister Wouter Koolmees (Kinderopvang) gezegd na corona-overleg op het Catshuis. ,,Wel zal er in het onderwijs gewerkt worden met sneltesten.”, meldt Slob.

Het deskundigenteam OMT heeft gezegd dat het verantwoord is om kinderen weer fysiek naar school te laten gaan, benadrukt de onderwijsminister. Wel begrijpt hij de zorgen van leraren en ouders. Daarom is het volgens Slob belangrijk dat het heropenen van de basisscholen zorgvuldig gaat. Als een kind in de klas positief getest is, moeten alle leerlingen vijf dagen in quarantaine. Bij leraren worden sneltesten ingezet.

Hoewel de kinderopvang weer open gaat, is het belangrijk dat ouders thuis blijven werken als dat kan, benadrukte Koolmees tijdens een persmoment op het Catshuis. Zondag overlegden betrokken ministers in de ambtswoning van de premier over de scholen maar ook andere maatregelen, zoals de avondklok.

Ook speciaal onderwijs kan weer fysiek gegeven worden, maar middelbare scholen kunnen volgende week nog niet open, zegt Slob. Over verspreiding van het coronavirus onder oudere leerlingen krijgt het kabinet nog aanvullende informatie. De buitenschoolse opvang blijft voorlopig ook nog dicht, behalve de noodopvang voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep.

advertentie
advertentie