Kasper van Kooten kruipt in zijn voorstelling 'Deeltijd' in de huid van Hugo de Jonge.
Kasper van Kooten kruipt in zijn voorstelling 'Deeltijd' in de huid van Hugo de Jonge. Nick van Ormford/Frithjof Kalf

Kasper van Kooten alias Hugo de Jonge in Idea Soest

15 november 2021 om 17:30 Podiumkunsten

SOEST Kasper van Kooten komt vrijdag 26 november met zijn nieuwe voorstelling naar Theater Idea. ‘Deeltijd heet de nieuwe show die om 20.15 uur begint in het theater aan de Willaertstraat. Een kaartje kost 17,00 euro. Reserveren: www.idea-cultuur.nl/theater

Waarom ‘ingelast’?

,,Er is zolang onzeker geweest of en wanneer we weer konden. Er stonden zoveel uitgestelde tournees te trappelen dat, toen wij mochten inplannen, de plekken om te spelen nog zeer beperkt waren. Tóch wil ik altijd dolgraag spelen en iets nieuws maken, dus hebben we in overleg met mijn impresariaat een korte tour ingelast op de plekken waar nog plek was. Zéér exclusief dus.”

Wat ga je doen in Deeltijd?

,,Hugo de Jonge goes theater! Hugo start de voorstelling met ingelaste persconferentie om aan te geven dat hij juist zo van theater houdt, in tegenstelling tot wat wij makers inmiddels denken. Hij bekent dat hij mis zat met ‘het dvd’tje opzetten’ en dat hij ook maar een mens is en niets liever wil dan op de planken zijn kwetsbare kanten laten zien! Ik ben de echte Hugo,voor omdat tegenwoordig iedere sporter, columnist of oud-politicus zomaar het theater in mag.”

Je gaat hem imiteren?

,,Tot in detail. Over zichzelf, de mens Hugo. Ik heb ‘m al erg goed te pakken, al zeg ik het zelf. Alleen heeft hij nu zo’n enorme dikke rossige baard ineens!? Wel een dingetje qua make-up elke avond!”

De theaterpremière van De Jonge?

,,Zeker. Natuurlijk krijg je ook heel veel Kasper. De voorstelling heet niet voor niets Deeltijd. Ik wil aan de hand van De Jonge laten zien, benadrukken, aangeven dat het voor iédereen nu belangrijker dan ooit is om te delen. Zodat we de tweedeling die zoveel ruis en zelfs haat omhoog brengt, een beetje kunnen tegengaan. Als je ziet wat er gedeeld wordt: valse informatie, dickpics, natuurrampen, haat, leedvermaak. Ik ga vooral benadrukken wat er meer gedeeld kan worden: bezit, liefde, warmte, bewustzijn.”

Een vingertje?

,,Absoluut niet, ik ben cabaretier en ik kom langs om de mensen die eindelijk weer naar het theater mogen, een heerlijke avond lachen en genieten te geven. De voorstelling zal ook over mezelf gaan omdat ik mij ook constant moet opdelen tussen alles wat ik doe en ben: cabaretier, acteur, drummer, zanger en schrijver waarbij het grootste deel van mijn aandacht ook nog eens naar mijn kind gaat, dat ik deeltijd opvoed.”

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie