De Wandelaar van Adriaan van Dis speelt zich af in Parijs.
De Wandelaar van Adriaan van Dis speelt zich af in Parijs. Bert Nienhuis

Adriaan van Dis in gesprek bij SLAS in Soest

30 oktober 2021 om 14:00 Kunst

SOEST Een introductie behoeft Adriaan van Dis niet. Des te blijer zijn ze bij de Stichting Literaire Activiteiten Soest dat de auteur in het kader van ‘Nederland Leest’ naar Soest komt. Van Dis is woensdag 17 november te gast in Theater Idea.

Van Dis schreef het Nederland Leest geschenkboek en dus zullen veel landgenoten in november dat boek onder ogen krijgen. SLAS heeft een ontmoeting georganiseerd met de schrijver. 

DE WANDELAAR Van Dis gaat in de theaterzaal aan de Willaertstraat 49 in gesprek over de Wandelaar, zijn andere boeken en zijn schrijverschap. Over de wandelaar: een Nederlander in Parijs krijgt bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Tijdens de dagelijkse wandelingen met de hond komt de hoofdpersoon Mulder in aanraking met een andere wereld: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit.

Zijn nieuwste boek Vijf vrolijke verhalen, komt 2 november uit. Boekhandel van de Ven is aanwezig met zijn meest recente titels.

OEUVREPRIJS Adriaan van Dis (1946) is een veelzijdig, geëngageerd schrijver, getuige romans als Indische duinen, De wandelaar en Tikkop. In 2015 won Ik kom terug de Libris Literatuurprijs en kreeg Van Dis de Constantijn Huygens-prijs voor zijn gehele oeuvre.

De SLAS-ontmoeting met Adriaan van Dis is op woensdag 17 november, van 20.15 tot 22.15 uur, in Theater Idea, Willaertstraat 49. Entree: 12,50 euro (SLAS-leden 10,00 euro). Coronatoegangsbewijs verplicht.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie