Adriaan van Dis
Adriaan van Dis Bert Nienhuis

Ontmoeting met Adriaan van Dis

25 oktober 2021 om 14:22 Lokaal Deel je nieuws

Schrijversontmoeting met Adriaan van Dis /Nederland Leest

Woensdag 17 november (20.15 tot 22.15 uur)

Theater Idea, Soest

Toegang: € 12,50 / € 10,00 SLAS-vrienden, bibliotheekleden Idea

Tijdens Nederland Leest organiseert Bibliotheek Idea Soest i.s.m. de SLAS een ontmoeting met de auteur van het Nederland Leest bibliotheek geschenkboek De Wandelaar van Adriaan van Dis. In november leest heel Nederland tijdens Nederland Leest hetzelfde boek.

Van Dis gaat in gesprek over de Wandelaar, zijn andere boeken en zijn schrijverschap. Zijn nieuwste boek Vijf vrolijke verhalen, komt 2 november uit. Boekhandel van de Ven is aanwezig met zijn meest recente titels.

Over de wandelaar: een Nederlander in Parijs krijgt bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Tijdens de dagelijkse wandelingen met de hond komt de hoofdpersoon Mulder in aanraking met een andere wereld: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit.

Adriaan van Dis (1946) is een veelzijdig, geëngageerd schrijver, getuige romans als Indische duinen, De wandelaar en Tikkop. In 2015 won Ik kom terug de Libris Literatuurprijs en kreeg hij de Constantijn Huygens-prijs voor zijn gehele oeuvre.

Coronatoegangsbewijs Voor deze activiteit is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar: een geldige QR-code (via de CoronaCheckapp of geprint) en je identiteitsbewijs.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie