Theater over het leven van vrijdenker Belle van Zuylen.
Theater over het leven van vrijdenker Belle van Zuylen. Anita van Soest

Vrijdenker Belle van Zuylen eenmalig in Artishock Soest

28 september 2021 om 07:00 Podiumkunsten

SOEST Normaal gesproken vindt de theatervoorstelling over Belle van Zuylen plaats in Slot Zuilen. Voor één keer maken muziektheatermaker Anita van Soest en pianist Bas Verheijden een uitzondering. Voor Artishock.

De muziek theatervoorstelling over het leven en de liefdes van vrijdenker Belle verplaatst zich eenmalig naar het St. Josephgebouw aan de Steenhoffstraat. Daar krijgen belangstellenden de bijzondere gelegenheid deze intieme voorstelling bij te wonen. ,,We zijn reuze blij dat ook deze kleinschalige theatervoorstelling in deze coronatijd veilig gespeeld kan worden”, aldus de werkgroep van Artishock Soest.

WORSTELINGEN Muziektheatermaker Anita van Soest neemt het publiek met teksten over de innerlijke worstelingen van een getalenteerde adellijke vrouw, mee naar de achttiende eeuw. Ze biedt een verrassende inkijk in het leven van schrijfster en componist Belle van Zuylen (1740, Slot Zuylen) die op zoek ging naar haar eigen onafhankelijkheid.

Pianist Bas Verheijden brengt muziek ten gehore die is gecomponeerd door vrouwelijke componisten. Er is werk te horen van Cécile Chaminade, Clara Schumann-Wieck, Fanny Mendelssohn, Lily Boulanger en Amy Beach, vrouwelijke componisten, die net als Belle moesten opboksen tegen mannelijke tegenhangers.

Vrijdag 1 oktober, 20.15 uur, Artishock, Steenhoffstraat 46a. Muziektheater ‘Belle, haar leven, haar liefdes’; 10,00 euro (leden Artishock 7,50 euro). Reserveren: www.artishock-soest.nl. Toegang alleen met geldig coronabewijs (qr code + identiteit).

advertentie
advertentie