Afbeelding
Just Film Distribution

Zeven films, tien voorstellingen in juni in Filmhuis Artishock in Soest

7 juni 2021 om 13:45 Film

SOEST Niet omdat het moet, maar omdat het weer mag. Filmhuis Artishock projecteert deze maand nog zeven films in de zaal aan de Steenhoffstraat. In totaal gaat het om zeventien voorstellingen.

Om te vieren dat het Filmhuis weer open mag, gaan vrijwilligers van deze werkgroep van Artishock de straat op om vrijkaarten uit te delen. Zij waren onder meer al op de weekmarkt in Soest en Soesterberg actief.

Het Filmhuis trapt woensdag 9 juni af met een deels muzikale film: The Singing Club, op donderdag gevolgd door The Assistant.

JEUGD Voor de jonge filmliefhebbers is Jackie en Oopjen een aanrader. Deze voorstelling, op vrijdag 11 juni om 16.00 uur, is alleen bestemd voor kinderen. Daardoor kunnen alle 61 plaatsen worden bezet. Voor ouders is er dus geen plaats. Een kaartje voor deze film kost zes euro, inclusief een glas limonade voor de jonge bezoekers.

PROGRAMMA De film gaat over de 12-jarige Jackie (Frouke Verheijde) is een normale Amsterdamse brugklasser, met een ongebruikelijk voordeeltje. Haar moeder heeft namelijk een belangrijke baan in het Rijksmuseum. Hierdoor kan Jackie altijd via de achterdeur het museum in. Na de presentatie van de peperdure Rembrandt-portretten van Marten en Oopjen gebeurt er iets magisch.

Voor het volledige filmprogramma van Filmhuis Artishock kan de website worden geraadpleegd. Op de site dient men zich ook aan te melden voor een bezoek aan een of meer films: www.artishock-soest.nl.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie