Het doek gaat weer op in Filmhuis Artishock in Soest

11 jun, 10:15 Film Martin Huizenga
Filmhuis Artishock draait eindelijk weer op volle toeren.
Filmhuis Artishock draait eindelijk weer op volle toeren.

SOEST ‘Koot en Bie’ naderen de grens en doen een stapje in het andere land. Zij gaan, bij bevestiging, al dan niet oranje gekleed, volledig uit hun dak. Zo vrij voelt het als je een tijdje bent opgehokt in een lock-down scenario. Die vrijheid kondigde zich al aan om op de eerst mogelijke dag een terrasje te pikken buiten of te dineren binnen. Nu de eerste filmvoorstelling in filmhuis Artishock.

Martin Huizenga

José zit vertrouwd bij de kassa achter een doe-het-zelf doorzichtig scherm. Ze scant de barcodes van de toegangsbewijzen. ,,Binnen bewegend mondkapje op, zittend mag af.” Zestig rode velours fauteuils in de bioscoop. Vanavond zitten maximaal negentien vrouwen verspreid. Piet Huisman is én de operator van de film én d..

Mis niks, lees alles van Soest


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Soest en omliggende plaatsen met Soester Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Soester Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Soest.