Afbeelding
Paradiso

Der Fall Collini in Filmhuis Artishock

19 augustus 2020 om 13:00 Film

SOEST Het Filmhuis in Artishock vertoont komende maand de film Der Fall Collini, een Duitse film gebaseerd op de bestseller van Ferdinand von Schirach. De film wordt gedraaid op woensdag 2 september om 20.15 uur en op zondag 13 september om 11.00 uur. Toegang kost 8 euro en leden van Artishock betalen 6 euro. Reserveren is verplicht via www.artishock-soest.nl. Zie hier ook het Covid-19 protocol van Filmhuis Artishock. Kijk voor een filmomschrijving op www.soestercourant.nl Artishock is te vinden aan de Steenhoffstraat 46a in Soest.

OMSCHRIJVING FILM De jonge ambitieuze advocaat Caspar Leinen neemt een op het eerste gezicht nietszeggende pro bono-klus aan; als raadsman van een moordenaar, een zekere Collini. In het eerste uur van deze Duitse film ontvouwt zich een - eveneens op het eerste gezicht - nietszeggend rechtbankdrama. Leinen blijkt lang niet altijd bekend met de rechtbanketiquette, of blijkt in elk geval lang niet altijd bereid zich eraan te houden. Daarnaast is de advocaat van de tegenpartij zijn voormalige universiteitsprofessor.

Echter, hoe dieper Leinen in de zaak duikt, hoe minder het nog gaat om de lessen die hij als groentje kan trekken. Het gaat om de niet te negeren geschiedenislessen van een natie. Het slachtoffer van Collini is de bejaarde industriemagnaat Hans Meyer, die zo rond de eeuwwisseling van onbesproken bedrag is. Waarom de Italiaan Collini, zelf ook al ruim een halve eeuw oud, speciaal naar Duitsland is gekomen om Meyer te liquideren is een raadsel. Veel wil hij er niet over kwijt. Zelfs tegen zijn advocaat kan er niet veel meer van af dan een kort hoofdschudden of bevestigend knikken.

Het onderzoek van Leinen naar de beweegredenen van zijn cliënt brengen hem in een klein Italiaans dorpje. Tegen ieders advies in, van zowel nabestaanden als de moordenaar, gaat hij tot het uiterste om de onderste steen boven te krijgen. Die onderste steen blijkt echter zo smerig dat niemand in de raadszaal hem met de blote handen aan wil raken.

Gebaseerd op de bestseller van Ferdinand von Schirach. Kijkwijzer: vanaf 16 jaar, geweld, grof taalgebruik, 2019 – 123 minuten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie