Mark Lotz Trio: vrijdag 19 juni in Artishock.
Mark Lotz Trio: vrijdag 19 juni in Artishock. Peter Putters

Mark Lotz Trio trapt in Soest af bij herstart van jazzmuziek Artishock

14 juni 2021 om 11:00 Muziek

SOEST De jazzconcerten in Artishock mogen weer plaatsvinden. Bij de hervatting hiervan verzorgt het Mark Lotz Trio de aftrap. Voor het concert op vrijdag 19 juni moeten vanwege de coronamaatregelen kaarten worden gereserveerd.

Mark Lotz (voorheen Mark Alban Lotz) lijkt de ideale muzikale kosmopoliet, de ideale grensoverschrijdende muzikant. Hij groeide op in Oeganda en kwam daar in aanraking met Afrikaanse muziek. Lotz werd opgevoed door een (Duitse) vader die hem de liefde voor de jazz (Cecil Taylor en Duke Ellington) met de paplepel ingaf. Hij hield zich bezig met Afro-Cubaanse muziek hetgeen uitmondde in zijn Yoruba cd-trilogie.

In Nederland heeft hij klassieke muziek en jazz gestudeerd. Ook hield hij zich bezig met Indiase muziek bij het Rotterdamse Codarts. De Indiase fluitist Pandit Hariprasad Chaurasia, die lesgaf in Rotterdam, beschouwt hij als zijn muzikale goeroe. Lotz noemt hem de reïncarnatie van Coltrane, Bach en Stravinsky. De heilige drie-eenheid op zijn minst.

Na zijn studie aan het conservatorium in Hilversum formeerde hij zijn eerste band met onder anderen pianist Michiel Borstlap en contrabassist Tjitze Vogel. Als fluitist bracht hij in 2019 met een trio de cd ‘The Wroclaw Sessions’ uit.

Het jazzconcert bij Artishock aan de Steenhoffstraat begint vrijdag 19 juni om 20.30 uur. Een kaart kost 15,00 euro (leden 10,00 euro). Reserveren moet via www.artishock-soest.nl

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie