Jazz in Artishock. Daar verschijnen donderdagavond twee gerenommeerde trio's op het podium.
Jazz in Artishock. Daar verschijnen donderdagavond twee gerenommeerde trio's op het podium. PR Jazz Artishock

Twee trio’s op jazzpodium van Artishock Soest

23 november 2020 om 19:30 Muziek

SOEST Met de concertserie ‘Drie’ presenteert Jazz & Worldmusic Agency op coronaproof-wijze de magie van het jazztrio. Vooraanstaande Nederlandse jazzmusici én jong talent nemen de uitdaging aan en gaan op zoek naar de grenzeloze mogelijkheden die het spelen in deze bezetting biedt.

Artishock draait mee in dit circuit. Aan de Steenhoffstraat spelen donderdag 26 november het Ben van den Dungen Trio en het Miguel Rodriquez Trio. Bezoekers kunnen akoestische muziek verwachten, in een kleine bezetting.

Onder de noemer ‘The Society’ breng Ben van den Dungen een wervelende ode aan zijn helden van de tenor saxofoon, Ben Webster en Coleman Hawkins. De bezetting morgenavond: Bezetting: Ben van den Dungen - saxofoon, Vincent Koning - gitaar, Steven Willem Zwanink - contrabas.

Na de pauze is het de beurt aan het Miguel Rodriguez. Enkel lovende kritieken heeft hij mogen ontvangen voor het debuutalbum ‘Keepsake’ van zijn Miguel Rodriguez Trio. De uit Madrid afkomstige pianist mag met recht als virtuoos, innoverend en uiterst swingend worden bestempeld. De bezetting: Miguel Rodriguez - piano, Wouter Kühne - drums, Steven Willem Zwanink - contrabas.

Jazzpodium, Artishock, Steenhoffstraat 46a, donderdag 26 november, aanvang 20.00 uur, 15,00 euro (leden 10,00 euro). Een tweede dubbelconcert is gepland op zaterdag 12 december.

BLUES Ondanks dat de regering de coronamaatregelen heeft versoepeld, gaat het concert van STREET niet door. De Herman Brood tribute band zou zaterdag 28 november in Artishock spelen. De werkgroep blues van Artishock vindt het met het oog op het risico van besmettingen evenwel onverantwoord om het concert door te laten gaan. Het is geannuleerd. Voor de laatste informatie zie de website van Artishock.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie