Afbeelding
Foto Depositphotos

Zo geef je de wanden binnen je woning een unieke uitstraling

15 maart 2023 om 13:45 Partnercontent

Het kan een flinke uitdaging zijn om de wanden binnen je woning of bijvoorbeeld bedrijfspand op een sfeervolle wijze te bekleden. Kies je bijvoorbeeld voor een laag verf, of ga je voor behang? In dat laatste geval heb je de keuze uit honderden, zo niet duizenden verschillende varianten. Een derde optie om wanden te bekleden is het gebruik van 3D wandpanelen. Niet alleen een unieke manier om de wand te decoreren; het geeft ruimtes in huis daarbij karakter. Kies bijvoorbeeld voor wandpanelen met echte stukken steen. De panelen bevatten als gevolg van het gebruik van deze stukken steen diepte en reliëf. Heb jij het gebruik ervan al eens overwogen?

Nieuwbouwwoningen passen niet bij ieders wensen

De afgelopen jaren zijn er niet alleen rond Soest, maar in Nederland als geheel talloze nieuwbouwwoningen opgeleverd om zo een eind te maken aan de voortdurende crisis op de woningmarkt. Hoewel het aantal nieuwbouwwoningen nog onvoldoende is, heeft men een eerste stap gezet. Nadeel van de moderne nieuwbouwprojecten is het feit dat woningen sterk op elkaar lijken; het ontbreekt aan karakter. Het karakter wat een jaren ’30 of ’40 woning bijvoorbeeld wel heeft. De 3D wandpanelen van Aydodeco helpen woningbezitters hun nieuwbouwwoning authentiek te maken. Breek de moderne, vaak karakterloze uitstraling die deze woningen van nature hebben.

Voordelen van 3D wandpanelen in een nieuwbouwwoning

Nieuwbouwwoningen zullen in de eerste maanden tot zelfs de eerste twee à drie jaar na oplevering werken. Het vocht moet uit de woning trekken en de fundering kan iets verzakken door het inklinken van de grond. Dit betekent concreet dat er scheuren kunnen ontstaan in de wanden van de nieuwbouwwoning. Het herstel ervan is niet eenvoudig; in het bijzonder wanneer op deze wanden voor stucwerk gekozen is. Met 3D wandpanelen voorkom je dat deze scheuren zichtbaar zijn.

Betrek de tuin bij het interieur binnen je woning

Steeds meer bedrijven in de regio Soest werken uitsluitend nog hybride. Dit maakt dat medewerkers steeds vaker vanuit huis deelnemen aan vergaderingen. Er wordt zo veel reistijd bespaard, het biedt ouders de mogelijkheid de kinderen zelf uit school te halen aan het eind van de dag en men kan in de eigen tuin lunchen. Een fijne plek om gedurende de werkdag even tot rust te komen. Zeker in het voorjaar en de zomer! Het heeft de tuin tot een steeds belangrijker ruimte gemaakt voor veel huishoudens. De wandpanelen die je op de wanden in huis kunt gebruiken, zou je ook buiten de woning in kunnen zetten om voor meer sfeer te zorgen. Het helpt je de tuin bij de woning te betrekken. Andersom zou je in huis verschillende grote kamerplanten kunnen gebruiken om het groen van buiten naar binnen te halen. Op welke manier probeer jij beide ruimtes met elkaar te verbinden? 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie