Afbeelding
Foto door Mikhail Nilov via Pexels

Maak de overstap: kies voor het beroep van operator

20 februari 2023 om 10:24 Partnercontent

Het UWV geeft jaarlijks een overzicht van beroepen waar momenteel een grote krapte is, waardoor de kans aanzienlijk is dat je hier een baan kunt vinden. In het kansrijke werkveld is er veel plek voor functies binnen de techniek. In deze lijst is ook de functie van operator terug te vinden. Een prachtig beroep, waar we je in dit artikel dan ook graag iets meer over vertellen.

Wat zijn je taken als operator?

Een operator is een belangrijke schakel in het productieproces. Je zorgt ervoor dat machines en installaties draaien, voert kwaliteitscontroles uit, je stelt machines in en je lost eventuele storingen zonder problemen op. 

Hierdoor is je werkdag altijd afwisselend te noemen. Ook werk je in ploegendienst, waardoor de werkdag de ene keer in de avond begint en de andere keer in de ochtend. Want, de machines moeten natuurlijk 24 uur per dag blijven draaien. 

Aan de slag als operator

Wil jij je laten omscholen naar het beroep van operator? Dan zijn er diverse routes die je kunt volgen. Volg bijvoorbeeld een opleiding, in combinatie met werken. Je volgt dan 1 dag per week een opleiding en 4 dagen doe je al ervaring op als operator. Een andere optie is om een bedrijf te zoeken waarbij je een interne training volgt. Je leest vaak bij de vacature of ze hiervoor openstaan, maar bellen naar het bedrijf kan nooit kwaad!

Een andere optie is om het zelfstandig op te pakken naast je huidige werk. Je volgt dan bijvoorbeeld in de avond de opleiding tot operator. Hierdoor ga je er niet op achteruit qua salaris, omdat je minder werkuren maakt. Na het volgen van een aantal trainingen, kun je ook alvast aan de slag bij een bedrijf. Je kunt dan al direct laten zien wat je kan en wat je hebt geleerd. Nadat je ervaring hebt opgedaan in de praktijk, kun je weer verder leren. 

Welke optie je ook kiest: de combinatie van werken en leren in de techniek is de meest ideale route!

En nu?

Ben je inmiddels overtuigd om je te laten omscholen tot operator? Doen! Door het grote tekort is de kans op baangarantie groot. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat er straks geen vacature voor jou geschikt is. Toch nog niet helemaal overtuigd? Kijk eens rond of je een oriënterende training kunt volgen richting de techniek. Je kunt dan direct al je vragen stellen en je merkt direct hoe mooi deze branche is!

advertentie
advertentie