Afbeelding
Foto Adobe Stock

Is een goedkope uitvaart in Soest nog mogelijk?

15 februari 2023 om 00:00 Partnercontent

De corona crisis heeft er bij veel mensen financieel gezien flink ingehakt. Waar een goedkope uitvaart in Soest voorheen enkel werd gekozen door mensen die veel zelf wilden regelen, is het nu in veel gevallen noodzaak. Velen zijn hun baan verloren, ondernemers draaiden lange tijd minder omzet en in het ergste geval zijn er zelfs schulden ontstaan. Het kan frustrerend zijn als u merkt dat u een overleden dierbare niet het afscheid kunt bieden dat deze persoon verdient. Gelukkig zijn er veel manieren om te besparen op de kosten voor een begrafenis of crematie, of u nu een goedkope uitvaart in Soest wilt organiseren of in een andere woonplaats.

Kies de juiste begrafenisondernemer

Veel begrafenisondernemers werken met pakketten, het ene wat uitgebreider dan het andere. Daardoor kunt u zelf kiezen welke diensten u wilt afnemen en dus hoeveel u betaalt. Bij GoedkopeUitvaart24.nl bijvoorbeeld, kunt u voor een lage prijs enkel die diensten afnemen die u echt niet zelf kunt verzorgen. Ze bieden namelijk een zogeheten crematie in stilte aan, die u desgewenst kunt aanvullen met andere diensten. Kies bijvoorbeeld voor een crematie in stilte met een thuisopbaring, of juist voor een iets groter pakket, waar tevens het gebruik van een aula of familiekamer bij inbegrepen zit.

Veel mensen beseffen zich bovendien niet dat ze veel zelf kunnen regelen. Wist u dat u voor veel zaken heus geen begrafenisondernemer nodig heeft? Dit is in veel gevallen slechts een praktische oplossing, waar mensen gebruik van maken omdat ze overmand zijn door emoties en niks zelf willen regelen.

Zelf een goedkope begrafenis of crematie organiseren

Een van de zaken die bijvoorbeeld niet inbegrepen zitten in het meest goedkope pakket van GoedkopeUitvaart24, is de koffietafel. Maar als u daar een eigen locatie voor gebruikt (bijvoorbeeld uw eigen huis of het huis van de overleden persoon) en een kleine, intieme groep mensen uitnodigt, kunt u dit prima zelf organiseren. Een andere mogelijkheid is om als u met een klein gezelschap in een café te zitten waar iedereen zelf een kopje thee of koffie kan bestellen. Daarnaast zijn er nog vele andere manieren waarop u geld kunt besparen op een uitvaart, simpelweg door creatieve oplossingen die minder geld kosten:

  • Laat alle gasten een bloem meenemen in plaats van een rouwboeket te laten maken
  • Koop zelf een mooi notitieboek dat als condoleanceregister kan worden gebruikt
  • Kies voor een digitale rouwkaart in plaats van kaarten te laten drukken
  • En bedenk: cremeren is goedkoper dan begraven, u betaalt dan geen grafrechten en grafsteen

Met een creatieve instelling is het zeker mogelijk met een klein budget een mooi afscheid te regelen. Bekijk daarvoor de pakketten van GoedkopeUitvaart24.nl en ga met de mede-nabestaanden om de tafel zitten om het afscheid zelf vorm te geven. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie