Afbeelding
Foto: Pixabay

Online verkoop blijft groeien in Nederland

20 februari 2024 om 09:17 Partnercontent

Het online shoppen is echt helemaal ingeburgerd in Nederland. De coronaperiode heeft daar natuurlijk een belangrijke bijdrage aan geleverd. Winkels waren gesloten en dus was er geen andere mogelijkheid dan online kopen. Maar veel mensen zijn er niet meer mee gestopt toen alle maatregelen in verband met corona allang weer waren opgeheven. Het gemak van bestellen met je telefoon of vanachter de laptop weegt ruimschoots op tegen op pad gaan om in een winkel iets te kopen. De online verkopen in tal van branches zijn dan ook de laatste jaren flink gestegen.

Steeds meer winkels verkopen online

Het aantal webshops neemt nog steeds toe. Steeds meer ondernemers willen een webwinkel beginnen om op die manier de omzet te vergroten. Vaak wordt de verkoop online en in een fysieke winkel gecombineerd. Er zijn tenslotte altijd mensen die graag willen zien wat ze kopen en die dus graag langs willen komen. Maar vaak hebben ze zich dan al in de webwinkel georiënteerd op wat ze eventueel willen kopen. Een groot voordeel is natuurlijk dat je een veel groter afzetgebied hebt als je overgaat op online verkoop. Je kunt een pakket immers voor hetzelfde geld versturen naar iemand in je vestigingsplaats maar ook naar de andere kant van het land. Ook zaken doen met klanten in het buitenland wordt een stuk makkelijker.

Waar moet een goede webshop aan voldoen?

Een goede webshop moet duidelijk en overzichtelijk zijn. Denk bij het opzetten van je online winkel dus goed na over hoe die eruit moet gaan zien. Maak de website niet te druk en schreeuwerig. Zorg ervoor dat het menu eenvoudig en overzichtelijk is. Een bezoeker moet in maximaal drie kliks kunnen vinden wat hij zoekt. Zo niet dan is de kans groot dat hij bij de concurrent koopt. Zorg er ook voor dat je verschillende opties biedt om te betalen. Vooral buitenlandse klanten maken graag gebruik van een creditcard. iDeal is in Nederland de meest gebruikte betaaloptie.

Kies voor betrouwbaar webshopbeheer

Je klanten moeten in je webshop veilig kunnen shoppen. Zorg er dus voor dat je het beheer van je webwinkel onderbrengt bij een betrouwbare partner zoals CCV Shop. Klanten delen persoonlijke gegevens zoals hun naam en adres en betaalgegevens. Die moeten via beveiligde verbindingen worden verstuurd. Hackers zijn erop gebrand om dit soort informatie te stelen om er identiteitsfraude mee te plegen. Zorg er dus voor dat je webshop optimaal beveiligd is. Gaat er toch iets mis, dan is het belangrijk je klanten hierover zo snel mogelijk te informeren. Zij kunnen er dan alert op zijn dat hun gegevens mogelijk zijn gestolen. Je kunt je webshop laten doornemen door een ethisch hacker. Die probeert in het systeem in te breken om zwakke plekken te vinden zodat hier actie kan worden ondernomen voordat het misgaat. Hackers hebben het juist voorzien op kleine ondernemers omdat die hun online beveiliging vaak een stuk minder goed op orde hebben dan grote bedrijven.

advertentie
advertentie