Afbeelding
SWOS/Eline Ulaen

Expositie ‘De vele gezichten van dementie’ op locaties in Soest en Soesterberg

14 september 2021 om 16:00 Maatschappelijk

SOEST Museum Soest (Steenhoffstraat 46), de bibliotheek in Soest (Willaertstraat 46) en Soesterberg (Christiaan Huygenslaan 4a) hebben ruimte beschikbaar gesteld voor de expositie ‘De vele gezichten van dementie’.

Die is te zien van maandag 20 tot en met zondag 26 september, uiteraard tijdens de geldende openingstijden ter plaatse.
De kunstwerken zijn in augustus en begin deze maand gemaakt. Er werd meegewerkt door kunstenaars, maar mensen met dementie, mantelzorgers, familieleden en andere belangstellenden konden ook meedoen, onder begeleiding van de kunstenaar die op die locatie aan het werk was. Ook wethouders uit beide gemeente deden mee aan het project.

Dat gebeurde op tal van locaties in zowel Soest als Baarn, zoals ontmoetingscentra De Klarinet en Klaarwater van de SWOS en van de King Arthur Groep, alsmede in woonzorgcentra van Silverein (voorheen Lyvore).

ALZHEIMERDAG Dit werd gedaan in het kader van de wereld Alzheimerdag (dinsdag 21 september). Het thema daarvan is wereldwijd ‘De vele gezichten van dementie’. Met het kunstproject werd daar onder meer in Soest op ingespeeld. Door de deelnemers werd op allerlei manieren ingespeeld op het thema. De vaak verrassende en meest uiteenlopende resultaten hiervan zijn volgende week te zien, op drie locaties in de gemeente Soest.

In Baarn hebben het gemeentehuis, de bibliotheek en Theater De Speeldoos ook ruimte beschikbaar gesteld om kunstwerken van dit project te kunnen tonen aan belangstellenden. Met de expositie wordt aandacht gevraagd voor dementie, iets waar steeds meer mensen direct of indirect mee te maken krijgen.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie