Afbeelding
Herstartfestival

Herstartfestival op 25-26 september in Soest en Soesterberg

13 september 2021 om 19:30 Evenementen

Lokale cultuur presenteert zich 25-26 september

SOEST Het liefste dat Elena Mastromichalis doet is zingen. Elke kans grijpt ze aan om op het podium staan, samen met één of twee bevriende gitaristen. Maar hoe doe je dat in corona tijd?

Elena is één van de vele artiesten en kunstenaars die zich vol enthousiasme storten op het Herstartfestival. Ze staan te popelen om op een podium te staan, hun werk aan één van de vele muren te hangen of er een mooie plek in de ruimte voor te geven. En ze willen publiek ontmoeten op 25 en 26 september in Soest en Soesterberg bij het cultuur Herstartfestival.

STEUNPLAN Het is een onderdeel van het gemeentelijke steunplan voor de lokale cultuur. Artiesten en kunstenaars uit Soest en Soesterberg krijgen zo weer een mogelijkheid om op te treden en het publiek kan een weekend lang genieten van uiteenlopende voorstellingen.

Een weekend vol cultuur, optredens, exposities, films, workshops. Dit festival wil je echt niet missen

SPOTLIGHTS ,,Na een lange periode van grote beperkingen, ben ik blij dat we de lokale cultuur weer in de spotlights kunnen zetten”, zegt wethouder Nermina Kundic over het cultuur Herstartfestival dat eind september gehouden gaat worden. ,,Een weekend vol cultuur: optredens, exposities, film, workshops. Dit Herstartfestival wil je echt niet missen”.

UITMARKT Culturele organisaties hebben zich enthousiast aangemeld en gooien hun deuren voor het publiek open. Het Herstartfestival heeft de allure van een uitmarkt. Wil je alleen genieten? Wie op zoek is naar een cursus komt aan zijn trekken. Op tal van locaties kunnen bezoekers zich laten inspireren. Belangstellenden kunnen terecht bij zo’n zeventien organisaties en ateliers. Er doen zeker tachtig kunstenaars en podiumartiesten mee.

Mensen kunnen bijvoorbeeld binnenlopen bij de Bachschool en zich laten enthousiasmeren door wat de leerlingen dar laten horen. Er is in de school aan het Kerkplein ook een expositie over muziek te zien.

SMID Bij Siersmederij Tupker kan een smid aan het werk worden gevolgd. In de open lucht kan worden geluisterd naar de Big Band van PVO. Dan gaan zeker de voeten van de vloer! Bij beeldhouwer Frank Linsewski ervaren bezoekers wat het is om een beitel in een steen te slaan. In Soesterberg is een gevarieerd programma met kunst en muziek waaronder de band Cesair.

Het Cultuur Herstarfestival is op 25 en 26 september. Het uitgebreide programma met extra informatie is op woensdag 22 september te vinden in een speciale bijlage in de Soester Courant, en te bekijken op www.herstartfestival.nl.

Het Cultuur Herstartfestival is georganiseerd door Museum Soest,  Artishock, Idea, de Bachschool, het Cultuurplatform Soest en het Cultuurpunt.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie