Een klus doen of gezelschap houden, het kan allemaal op Diaconale DoeDag.
Een klus doen of gezelschap houden, het kan allemaal op Diaconale DoeDag. Eigen foto

Diaconale DoeDag Soest op 9 oktober

7 september 2021 om 07:00 Maatschappelijk

SOEST Teams van vrijwilligers steken op zaterdag 9 oktober de handen uit de mouwen op de Soester Diaconale DoeDag. Vrijwilligers die willen meedoen, kunnen kiezen waar ze een dagje actief kunnen zijn. Ze kunnen bijvoorbeeld een tuin opknappen, een kamer schilderen, een laminaatvloertje leggen of iets sociaals doen zoals wandelen of pannenkoeken bakken.

Mensen die willen meedoen, worden ingedeeld in een groep vrijwilligers. Ze kunnen zelf opgeven wat ze leuk vinden. Ook is het mogelijk dat een groep of een gezin zich opgeeft om mee te doen.

De hulpprojecten worden geselecteerd door de Stichting Present, die samenwerkt met allerlei maatschappelijke organisaties in Soest. Die melden projecten aan bij Present.

ONDERSTEUNING Voor de Soester DoeDag worden die projecten in samenwerking met de diaconie van de Protestantse Gemeente Soest (PGS) en met de Evangelische Gemeente Soest (EGS) uitgezocht. De diaconie is een organisatie binnen de kerken die mensen in materiële nood ondersteuning biedt, zowel binnen als buiten de kerk. De Soester Diaconale DoeDag wordt sinds 2014 gehouden.

Vrijwilligers komen niet alleen vanuit de kerken maar ook andere Soesters melden zich aan. Vandaar de naam van de actie.

BIJZONDERE DAGEN ,,Het zijn altijd bijzondere dagen waarbij iets in beweging komt, zo leert de ervaring’’, zegt Corine van den Berg, een van de leden van de organiserende werkgroep. ,,Niet alleen bij degene die geholpen wordt, maar vaak ook bij degene die hulp biedt. Naast de ontmoeting met ‘de ander’ is het ook erg leuk om met een groep mensen aan de slag te gaan.”
SAMENWERKING De DoeDag wordt sinds 2014 één of twee maal per jaar georganiseerd, meestal in april en oktober. De laatste jaren zijn er op de DoeDag in Soest al vele tientallen projecten uitgevoerd in samenwerking met organisaties zoals de Gemeente Soest / BBS, Amerpoort, Kwintes, Vosseveld en Mariënburg.

HELPEN Projecten worden door deze organisaties aangemeld bij Present en na een screening door de coördinator van Present toegevoegd aan de projectenlijst. Op deze manieren zijn meestal tientallen mensen een dag in de weer om een ander te helpen, te ondersteunen of gezelschap te bieden. De keuze aan projecten is groot. Vandaar ook dat er voor iedereen wel een leuke, dankbare rol is weggelegd.

AANMELDEN Aanmelden voor de Diaconale DoeDag in Soest kan via www.soesterdoedag.nl

advertentie
advertentie