Afbeelding
Eigen foto

Fonds voor Soest helpt bestrijding van eenzaamheid

7 juni 2021 om 13:24 Maatschappelijk

Fonds voor Soest is daarom op zoek naar ideeën en projecten die zich richten op de eenzaamheidsbestrijding in Soest en Soesterberg. Het fonds roept iedereen op dergelijke goede doelen(acties) aan te melden, zodat die in aanmerking kunnen komen voor een bijdrage van een van de twee grote fondsen.

SOEST Het goede doelen fonds van Soest en Soesterberg – Fonds voor Soest – is erin geslaagd de Nederlandse fondsen Oranje Fonds en VSBfonds naar de gemeente te halen. Zij staan open voor verfrissende maatschappelijke initiatieven in de bestrijding van eenzaamheid.

FORMULIER ,,Mensen kunnen hiervoor tot 9 juli gebruik maken van het formulier op de website van Fonds voor Soest”, zegt een woordvoerster van het fonds. ,,Dat formulier is te vinden op www.fondsvoorsoest.nl  Misschien kunnen er dit jaar nog aangemelde projecten worden gerealiseerd.”

Vertegenwoordigers van goede doelen die door de selectie komen, krijgen een uitnodiging voor de fondsenbijeenkomst van Fonds voor Soest. Die wordt gehouden op 29 september, in het gemeentehuis. Daar kunnen zij hun project pitchen en maken ze kans op een cheque.

Mensen kunnen hun project vóór 9 juli aanmelden via de website van Fonds voor Soest

AANKLOPPEN De fondsenbijeenkomst vindt plaats voorafgaand aan de Week tegen eenzaamheid. Vrijwilligers, lokale initiatiefnemers, (sociaal) ondernemers, verenigingen en stichtingen die eenzaamheid (willen) bestrijden in de gemeente Soest komen dan bij elkaar. Zij kunnen bij de landelijke fondsen en Fonds voor Soest aankloppen voor geld en kennis. Een aantal initiatiefnemers van projecten die eenzaamheid tegengaan gaat naar huis met een geldbedrag en kan direct aan de slag.

Fonds voor Soest is samen met gemeente Soest, de SWOS en Stichting Balans en Jumbo-ondernemer Arnaud van de Graaf de initiatiefnemer van de Lokale coalitie Een tegen eenzaamheid. Met dit initiatief sluit gemeente Soest aan bij het landelijk actieprogramma Eén tegen eenzaamheid.

Het fonds gaat gelden inzamelen bij particulieren, bedrijven en organisaties en zet zich in voor initiatieven die een bijdrage leveren aan een mooier, groener en socialer Soest en Soesterberg. Elke bijdrage wordt gewaardeerd, financieel of in een andere vorm zoals tijd en kennis. Zo helpt Fonds voor Soest bij het waarmaken van hun lokale projecten.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie