Met bakfietsen wordt er wel weer voor muziek gezorgd.
Met bakfietsen wordt er wel weer voor muziek gezorgd. Eigen foto

Puzzelen en kleuren naar Koningsdag in Soest en Soesterberg

6 april 2021 om 16:00 Activiteiten

SOEST Voor Vrijmarkten, muzikale optredens en andere publiekstrekkers is het nog veel te vroeg. En dat zal ook dit jaar van grote invloed zijn op de viering van Koningsdag. De programmering van het Oranjefeest is noodgedwongen uiterst sober.

Rode draad in het programma op Koningsdag Soest en Soesterberg in 2021 zijn de door de Koninklijke Bond van Oranje Verenigingen geïnitieerde landelijke gebeurtenissen, die ook in Soest met veel enthousiasme zijn opgepakt als Nationale Aubade en Toost. Alleen het verrassingselement zal daarbij centraal staan, omdat rekening moet worden gehouden met de 1,5 meter afstand en dat er niet teveel mensen tegelijk op een bepaalde plek aanwezig mogen zijn.

POP-UP OPTREDENS Centraal in het Soester programma staat dit jaar een muzikaal en vooral feestelijk geluid dat door zowel Soest als Soesterberg trekt. Van 10.00 tot 16.00 uur zullen pop-up optredens worden verzorgd met de bakfietsen van DJ ‘Play it again Sem’. Zoveel mogelijk wooncomplexen voor senioren zullen deze Koningsdag met een bezoek worden verblijd.

René van Hal van het comité: ,,Natuurlijk gaan er meer vlaggen uit dan ooit tevoren, worden alle klokken geluid en om 10:00 uur klinkt hopelijk door heel Soest vanaf balkons en uit tuinen het Wilhelmus.”

SPEECH Burgemeester Rob Metz zal in de ochtend tijdens een o.a. via YouTube en Facebook uitgezonden speech de Koning en de inwoners van Soest en Soesterberg feliciteren en hen ondanks alle opgelegde beperkingen een gezellige oranje getinte Koningsdag toewensen.

BELEVENISSEN Alle Soesters kunnen de hele dag hun belevenissen via internet delen door het plaatsen van filmpjes en foto’s. Hun bijdragen moeten voorzien zijn van de hashtag #koningsdagsoest2021, waardoor ze eenvoudig door andere Soesters kunnen worden gevonden en door de organisatie gedeeld kunnen worden.

WOORDPUZZEL Het Koningsdagcomité Soest/Soesterberg ondersteunt een landelijk initiatief waarmee via het oplossen van een woordpuzzel en het meedoen aan een kleurwedstrijd voor kinderen ‘prijsjes’ kunnen worden verdiend. Zie hiervoor de website www.koningsdagsoest.nl. Op Koningsdag worden de prijswinnaars bekend gemaakt.

Het complete programma, dat nog met verschillende initiatieven wordt aangevuld, staat met tijden, aanwijzingen en contactadressen op de website Koningsdagsoest.nl. ,,Aangezien er in deze tijd geen samenkomsten georganiseerd mogen worden, worden er geen routes en plaatsen van activiteiten benoemd. Let vooral op wat er ook buiten gebeurd en houdt afstand”, drukt Van Hal iedereen op het hart.

De traditionele activiteiten, zoals de Oranje Vrijmarkt op de Eng, de Kinderspelen en het Oranjefeest in en rond Museum Soest, Artishock en het Gildehuis, kunnen dit jaar niet doorgaan. Toch hopen Van Hal en de andere comitéleden dat de inwoners een onder de omstandigheden leuke Koningsdag zullen beleven.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie