Afbeelding
Eigen foto

Cultureel Herstartfestival eind september in Soest en Soesterberg

28 mei 2021 om 07:06 Muziek

SOEST In Soest en Soesterberg zal de cultuur eind september weer bruisen. Dat is in elk geval de bedoeling. Om de juiste toon te zetten organiseren de gemeente en vertegenwoordigers uit het lokale culturele veld een Herstartfestival. Dat vindt plaats op 25 en 26 september.

Muzikanten, theatermakers, dansers, kunstenaars en (culturele) verenigingen worden opgeroepen om zich aan te melden en mee te doen. ,,Het wordt een festival waarin de cultuur uit de gemeente Soest zich weer kan laten zien”, aldus Cees Vos van de werkgroep die de organisatie op zich neemt. ,,Muziekoptredens, exposities, workshops, open repetities. Alles kan.”

Mensen en groepen die willen meedoen aan het Herstartfestival kunnen zich tot dinsdag 15 juni aanmelden via de website van Cultuurplatform Soest: www.cultuurplatformsoest.nl

Op basis van de inschrijvingen kan de organisatie dan een aantrekkelijk en veelzijdig programma samenstellen. ,,Het gaat er nu om dat men zich aanmeldt. In een later stadium kunnen de details rond de optredens of activiteiten dan verder worden uitgewerkt”, zegt Vos. Op dit moment is de werkgroep ‘herstartfestival’ bezig met de inventarisatie van mogelijke deelnemers. Leden van Cultuurplatform Soest hebben, als het goed is, de uitnodiging rechtstreeks via een e-mail ontvangen.

Doorgang van het Herstartfestival zal afhangen van de coronamaatregelen die in het weekend van 25 en 26 september van kracht zijn.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie