Burgemeester Rob Metz en wethouder Aukje Treep leggen een krans in Soest.
Burgemeester Rob Metz en wethouder Aukje Treep leggen een krans in Soest. Jaap van den Broek

College legt kransen in Soest en Soesterberg

4 mei 2021 om 14:46 Overig

SOEST Ook het college van burgemeester en wethouders heeft een krans gelegd, zowel bij het herdenkingsmonument in Soest als dat in Soesterberg. Dat gebeurde op 4 mei rond het middaguur. De traditionele plechtigheid vindt niet plaats in verband met de coronamaatregelen.

Met uitzondering van wethouder Nermina Kundic was het voltallige college aanwezig. Burgemeester Rob Metz legde tijdens een korte plechtigheid een krans. Bij het monument aan de Inspecteur Schreuderlaan/Verzetsplein werd hij daarbij bijgestaan door wethouder Aukje Treep. Op het Odijkplein in Soesterberg legde Metz samen met wethouder Liesa van Aalst namens het gemeentebestuur een krans.

In Soest en Soesterberg werden zondag al kransen gelegd door onder anderen scouts en basisscholieren en vertegenwoordigers van het Comité 4-5 mei Soest-Soesterberg. Daarvan werd op video vastgelegd. De beelden zijn dinsdag vanaf 17.,00 uur te zien via 4-5mei.nl

Er is verder geen publieke herdenking. Inwoners van Soest en Soesterberg kunnen desgewenst wel bloemen bij de monumenten leggen.

In Soesterberg legden Metz en wethouder Liesa van Aalst een krans namens het gemeentebestuur.
advertentie
advertentie