Scholieren leggen een krans bij het herdenkingsmonument aan de Inspecteur Schreuderlaan.
Scholieren leggen een krans bij het herdenkingsmonument aan de Inspecteur Schreuderlaan. Jaap van den Broek

Dodenherdenking Soest en Soesterberg vanaf 17.00 uur te zien in uitzending

4 mei 2021 om 10:00 Historie

SOEST/SOESTERBERG De Dodenherdenking in zowel Soest als Soesterberg is dinsdag thuis te volgen via internet. De plechtigheden hebben zondag al plaatsgevonden en zijn opgenomen. Vanaf 17.00 uur zijn de uitzendingen te zien via http://www.4-5-mei.nl/nieuws/1/87/herdenken-op-4-mei-2021.html

Deze afwijkende uitvoering van de plechtigheid rond de Dodenherdenking is het gevolg van de coronamaatregelen die een traditionele samenkomst van veel mensen in de weg staan. De opnamen zijn gemaakt door Scouting Soest. Er worden bij beide monumenten kransen gelegd en burgemeester Rob Metz houdt een toespraak.

Radio Soest heeft vandaag van 19.00 tot 21.00 uur een speciale uitzending rond Dodenherdenking. De nationale herdenkingen zijn te volgen via onder meer NPO1.

In enkele zorginstellingen wordt op woensdag 5 mei een Vrijheidsmaaltijd geserveerd. De ingrediënten hiervoor waren de voorgaand dagen al verkrijgbaar in lokale supermarkten. De chefs van Sabrosa Bar & Kitchen en de Eetvilla hadden - in vervolg op de Nationale Vrijheidsmaaltijdsoep - de Soester Vrijheidsmaaltijd bedacht. De maaltijd is op 5 mei in sommige restaurants verkrijgbaar, om mee naar huis te nemen.

Op het Verzetsplein, bij het herdenkingsmonument in Soestdijk, wordt woensdag het bevrijdingsvuur ontstoken. Verder zijn er die dag in onze gemeente geen bevrijdingsactiviteiten. Het Comité 4-5 mei Soest-Soesterberg roept de bevolking morgen te vlaggen. Vandaag ook, maar dan halfstok. Het vlagprotocol is te vinden op www.4-5mei.nl

Ook in Soesterberg werkten scouts mee aan de herdenking.
Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie