Lyvore heeft in Soest verschillende woonvormen, waaronder deze kleinschalige in Smitsveen.
Lyvore heeft in Soest verschillende woonvormen, waaronder deze kleinschalige in Smitsveen. Johan van Beek

Lyvore fuseert en gaat ook in Soest verder als Silverein

25 mei 2021 om 14:15 Zorg

SOEST Lyvore, De Brug en De Bilthuysen gaan samen verder onder de naam Silverein. Deze drie ouderenzorgorganisaties vallen alledrie onder De Opbouw en werken sinds 2019 nauw samen. Voor De Opbouw leek een formele samenvoeging dan ook een voor de hand liggende ontwikkeling. De fusie gaat in op 30 juni van dit jaar.

Directeur Marc Kosman: ,,Door onze bestaande samenwerking te bekrachtigen met deze fusie kunnen we ons nog beter richten op onze missie; een sterke ouderenzorgorganisatie die ouderen met een zorghulpvraag optimaal ondersteunt en verzorgt. Daarbij ligt de nadruk op een waardig en waardevol leven, waarin iedereen ruimte heeft zichzelf te zijn”.

SLAGVAARDIGER Yvonne van Stiphout (voorzitter Raad van Bestuur zorggroep De Opbouw): ,,De ontwikkeling naar één ouderenzorgorganisatie binnen de zorggroep verstevigt de onderlinge samenwerking binnen de groep en maakt de groep als geheel kwalitatief sterker en slagvaardiger. Ik ben trots op deze ontwikkeling en op onze medewerkers die na een heftig coronajaar een positieve volgende stap in professionalisering en samenwerking gaan maken”.

Over de naam Silverein is volgens de betrokkenen bewust nagedacht. Kosman: ,,Silver komt van ‘zilver’ en is een eerbetoon aan de zilverkleurige haren, de levenservaring en wijsheid van cliënten. Wij zijn persoonsgericht, iedereen is uniek en kent een eigen levensverhaal. Wij willen de persoon achter de cliënt graag leren kennen. Wat zijn hun wensen en behoeften. Rein betekent ‘raad’ of ‘raadgever’, wij stemmen onze professionele zorg en ondersteuning af op de wensen en behoeften van de cliënt.”

TWEEDUIZEND CLIËNTEN Silverein wordt een organisatie met meer dan 2900 medewerkers die zich samen met ruim vijftienhonderd vrijwilligers inzetten voor ongeveer tweeduizend cliënten.
Lyvore (voorheen Stichting Zorgpalet Baarn-Soest) heeft in de gemeente Soest verschillende wooncomplexen. De grootste zijn Woonzorgcentrum Molenschot en Verpleeghuis Daelhoven aan het Dalplein. In Smitsveen en Boerenstreek heeft Lyvore een kleinschalige woonvorm, net als in Soesterberg. Verder zijn er vestigingen in Baarn en Amersfoort.

advertentie
advertentie