V.l.n.r. Niko Klop manager, Huisvesting & Facilitair van Beweging 3.0 / Hans Dreijer, Projectontwikkelaar Woonzorg Nederland / Herman Broekhuizen, Commercieel directeur Heilijgers.
V.l.n.r. Niko Klop manager, Huisvesting & Facilitair van Beweging 3.0 / Hans Dreijer, Projectontwikkelaar Woonzorg Nederland / Herman Broekhuizen, Commercieel directeur Heilijgers. Wiep van Apeldoorn

Mariënburg Soest eerder opgeleverd, bewoners komen in juli

20 mei 2021 om 16:40 Zorg

SOEST Bijna een maand eerder dan gepland, staat na een jaar bouwen een nieuw duurzaam, toekomstbestendig verpleeghuis in Soest. Het nieuwe Mariënburg bestaat uit kleinschalige woonvoorzieningen voor ouderen die complexe zorg nodig hebben. 


Verpleeghuis Mariënburg bestaat uit 75 appartementen. In totaal zijn er zeven woongroepen die allemaal gebruik maken van een eigen gezamenlijke huiskamer, open keuken en groot balkon. Voor het ontwerp van Mariënburg is een speciale landschapsarchitect ingezet. Er is rekening gehouden met de natuurlijke omgeving in Soest. Hierdoor vormen omgeving en gebouw straks één geheel. Als inspiratiebron diende Paleis Soestdijk.

INRICHTEN Beweging 3.0 is nu nog ongeveer anderhalve maand aan de slag om het gebouw in te richten. Naar verwachting nemen de bewoners in de tweede week van juli hun intrek in het gebouw. De officiële feestelijke opening van het verpleeghuis vindt in september plaats.

SAMENWERKING ,,Het ontwikkelen van een verpleeghuis start niet bij de tekentafel, maar met de wensen van de zorginstelling”, zegt Hans Dreijer, projectontwikkelaar Woonzorg Nederland. ,,Door onze ervaring in het bouwen van zorgpanden kunnen wij efficiënt hierop inspelen. De goede samenwerking met de zorginstelling die het gebouw gaat huren, de architect en de aannemer is bij de bouw van een verpleeghuis cruciaal. Het nieuwe Mariënburg waar we samenwerkten met Beweging 3.0, AG NOVA architecten en Heilijgers Bouw is daar een mooi voorbeeld van.”

Een restaurant, waar buurtbewoners ook kunnen eten, en een grote tuin maken het complex compleet

Niko Klop manager Huisvesting & Facilitair van Beweging 3.0, beaamt dit. ,,Onze toekomstige bewoners, mantelzorgers en medewerkers stonden bij het ontwerp van Mariënburg centraal. Zo heeft iedere bewoner een zelfstandige woonunit met badkamer. En is het door de indeling van het gebouw voor onze medewerkers heel makkelijk om in contact met bewoners te blijven. Een restaurant, waar ook buurtbewoners kunnen eten, en een grote tuin maken het pand compleet. Zodat we niet alleen de best mogelijke zorg kunnen leveren, maar bewoners ook echt een ruim en fijn thuis hebben. En bezoekers een gastvrije ontvangst.’

De officiële bouwkundige oplevering vond onlangs plaats. Op symbolische wijze overhandigde gebouweigenaar Woonzorg Nederland, gespecialiseerd in seniorenhuisvesting, de sleutel aan zorgorganisatie Beweging 3.0, huurder van het pand.

advertentie
advertentie