Het Bestuur en Comité van Aanbeveling: Jacques van Ek, André Bolhuis, Rob Tuizenga, Aart Buijvoets, Ellen Huberts, Peter van der Torre, Magdaleen Timmermans, Armand Trippaers, Anita van den Berg, Koos Spee en Stan Uyland. Op de foto ontbreken Rob Metz en Koos Nieuwland van het Comité van Aanbeveling en bestuurslid Wouter van Veeren.
Het Bestuur en Comité van Aanbeveling: Jacques van Ek, André Bolhuis, Rob Tuizenga, Aart Buijvoets, Ellen Huberts, Peter van der Torre, Magdaleen Timmermans, Armand Trippaers, Anita van den Berg, Koos Spee en Stan Uyland. Op de foto ontbreken Rob Metz en Koos Nieuwland van het Comité van Aanbeveling en bestuurslid Wouter van Veeren. Jaap van den Broek

Fonds voor Soest tweede jaar in met actie tegen eenzaamheid

26 november 2019 om 12:35 Maatschappelijk

SOEST Bijna precies een jaar geleden kregen Soest en Soesterberg in het bijzijn van burgemeester Metz een eigen lokaal fonds. Een jaar later is dit burgerinitiatief naar eigen zeggen goed op weg en heeft het bestuur het Comité van Aanbeveling uitgenodigd om uitgebreid kennis te maken. Initiatiefnemer en voorzitter Stan Uyland start de bijeenkomst met de plannen voor 2020 van Fonds voor Soest.

Voor dit jaar richt Fonds voor Soest zich op het verminderen van eenzaamheid. Zij sluit daarbij aan bij de landelijke overheidscampagne Een tegen Eenzaamheid. Het fonds onderzoekt of activiteiten die elders in Nederland succesvol zijn in het verminderen van eenzaamheid bij ouderen ook in Soest en Soesterberg kunnen worden opgestart. Daarom is voor kennisdeling en inspiratie ook de landelijke stichting 'Vier het Leven' uitgenodigd. Deze verbindt ouderen met de samenleving door regelmatig samen uit te gaan.

BEKENDHEID Voor 2020 heeft Fonds voor Soest nog meer ambities. Voorzitter Uyland: ,,Het Fonds voor Soest staat nu als een huis. We kunnen rekenen op de inzet van veel betrokken Soesters en Soesterbergers die hier vanavond aanwezig zijn. Nu is het zaak meer bekendheid te krijgen in Soest en Soesterberg. Ik doe daarbij ook een beroep op de leden van het Comité van Aanbeveling die hier vanavond aanwezig zijn en die met hun netwerk en kennis veel voor Soest en Soesterberg betekenen: André Bolhuis, oud-voorzitter NOC*NSF; Jacques van Ek, oud-directievoorzitter De Amersfoortse en ASR; Ellen Huberts, voorzitter Stichting Balans Soest en Soesterberg; Koos Spee, voormalig landelijk verkeersofficier van Justitie en Rob Tuizenga, die jarenlang voorzitter was van ondernemersvereniging ONS Netwerk in Soesterberg."

IDEEËN WELKOM Uyland vervolgt: ,,Een fonds voor Soest(erberg) is nodig omdat er veel ideeën zijn, maar voor elk idee is niet altijd geld. Of mensen lopen met een idee waar ze alleen maar raad bij nodig hebben om het verder te brengen tot een concreet project. Bovendien zijn er veel organisaties die met hulp maar ook met geld klaar staan in Soest en Soesterberg en weten mensen hen vaak niet goed te vinden. Daar kunnen wij in adviseren en gidsen. Spreek ons dus gerust aan als je ideeën hebt."

Fonds voor Soest gaat de komende jaren gelden inzamelen bij particulieren, bedrijven en organisaties. ,,Wij waarderen elke bijdrage", vervolgt Uyland, ,,Of dit nu financieel is of in een andere vorm. Schenken kan vanaf 25 euro. Mensen of bedrijven die 5.000 euro of meer schenken kunnen een Fonds op Naam krijgen. Dat wordt opgesteld bij de notaris en dan kan de gulle gever aangeven wat hij of zij met dat geld wil realiseren en zijn of haar naam eraan verbinden. Zo helpen wij Soesters en Soesterbergers bij het waarmaken van hun lokale projecten."

advertentie
advertentie