Tulpenvaas van Nancy Arends-Rosenkamp.
Tulpenvaas van Nancy Arends-Rosenkamp. Nancy Arends-Rosenkamp

Keramiek van studenten bij HazArt in Soest

Kunst

SOEST Bij HazArt is vanaf komende week werk te zien van eindexamen kandidaten van de Nederlandse Keramiek Opleiding in Gouda. De expositie bij de kunststichting aan de Pimpelmees wordt zaterdag 22 januari geopend.

In de expositieruimte van HazArt worden werken van 26 gepassioneerde studenten getoond. Het zijn de werken die zij hebben gemaakt als eindexamenwerkstuk. Hiermee rondden zij hun opleiding succesvol af, dus er mag kwaliteit worden verwacht door de mensen die een kijkje komen nemen in Soest-Zuid.

in Gouda is het opleidingsinstituut voor hoogwaardige beoefening van de keramische technieken. Met de driejarige Ambachtelijke Opleiding Keramische Technieken en de vervolgopleidingen worden leerlingen opgeleid tot volwaardige keramisten. De opleiding is uitdagend waarin leerlingen alle facetten van de keramische technieken leren, van theorie tot aan de praktijk. Draaien, handvormen, decoreren en glazuren, alles komt aan bod.

De afgestudeerde deelnemers komen uit alle hoeken van Nederland. Tijdens de expositie in Soest tonen zij een collectie van hun eindexamenwerk. Zo kan de bezoeker zien wat de leerlingen zoal leren tijdens deze opleiding.

OPENING De opening van de expositie bij HazArt is op zaterdag 22 januari. De expositie kan worden bekeken tot en met 19 februari: woensdag-vrijdag 10.00-17.00 uur; zaterdag 10.00-16.00 uur.

advertentie