Afbeelding
Eempers

Drukte op Open Dag brandweer Soest

3 juni 2023 om 13:45 Evenementen

SOEST Het was al druk voordat burgemeester Rob Metz zaterdagmorgen de Open Dag van de 100-jarige Vereniging Vrijwillige Brandweer van Soest officieel opende. Hij deed dat met inzet van de hoogwerker door het ,redden’ van een levensgrote kraai uit de oefentoren waarin hij vast was komen te zitten.

Door Jan van Steendelaar

Het terrein rond de kazerne aan de Lange Brinkweg stroomde als snel vol met belangstellenden. Zij kregen tal van demonstraties voorgeschoteld en konden zelf meedoen aan verschillende activiteiten op het gebied van brandbestrijding. Daarnaast waren er tal van stands van organisaties die aan de hulpverlening gelieerd zijn.

FAKKELBRAND Er was een static show van historische en moderne brandweerauto’s, waaronder een originele Amerikaanse auto die in bezit is van de brandweer Niebert. Spectaculair was het bestrijden van een brand in een houten gebouw. Het brandde als een fakkel toen de brandweer aankwam en met blussen begon.

Ook vanmiddag zijn er tal van activiteiten en demonstraties, verzorgd door leden van het jubilerende korps en enkele korpsen uit de omgeving. Daarbij is uiteraard ook het korps Soesterberg, dat eind dit jaar eveneens het 100-jarig bestaan viert.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie