Tempo-renners verkennen het parkoers van de Vuelta.
Tempo-renners verkennen het parkoers van de Vuelta. Jaap van den Broek

Veel activiteiten rondom de Vuelta in Soesterberg

11 mei 2022 om 17:00 Wielrennen

|SOESTERBERG] Soesterberg, en met name Park Vliegbasis Soesterberg, maken deel uit van het parkoers van de Vuelta die dit jaar op 19 augustus van start gaat in Utrecht. Een dag later koerst het peloton door onze gemeente, onder meer met een tussensprint op de voormalige landingsbaan.

Rondom de Ronde van Spanje hebben Tempo en de gemeente en andere groepen allerlei activiteiten op stapel staan. In veel gevallen kan daar actief aan worden deelgenomen door liefhebbers en belangstellenden. Het officiële startsein wordt donderdag 12 mei gegeven met een rit van RTV Tempo over onder meer de landingsbaan, maar leerlingen van De Startbaan en de Buut zijn al begonnen aan een wedstrijd om in mei de meeste kilometers op de  fiets af te leggen. De winnende school krijgt een BMX-show aangeboden door La Vuelta Holanda.

Voorzitter Jan de Groot van Tempo: ,,Het hele jaar is tot ‘Vuelta-jaar’ bij RTV Tempo uitgeroepen. Op 12 mei is de ‘afvlag’ door burgemeester Rob Metz. Op 11 juni is de klimmetjestocht over de mooie Utrechtse Heuvelrug en op 20 augustus, voordat de professionele renners over de vliegbasis rijden, is er een wielercriterium op de startbaan voor de recreatieve wielrenners.”

Na de start op 19 augustus rijden de renners op zaterdag 20 augustus van Den Bosch naar Utrecht. Vanuit Amersfoort koersen ze via de Stichtste Rotonde en de Utrechtseweg naar de Amersfoortsestraat in Soesterberg. Vanuit daar fietsen ze naar Park Vliegbasis Soesterberg. Op de landingsbaan volgt een tussensprint van de tweede etappe, waarbij renners punten kunnen verdienen, waarna de renners hun weg vervolgen richting de Domstad.

Burgemeester Rob Metz vindt het prachtig dat het peloton door de gemeente gaat rijden. “Fantastisch om zo’n internationaal evenement mede mogelijk te maken. We grijpen het evenement ook aan om de inwoners van Soest en Soesterberg kennis te laten maken met de wielersport en vooral om dit evenement samen met elkaar te vieren. Na twee jaar van Corona is het mooi dat dit weer kan. Ik ben erg blij met de inzet en het enthousiasme van de verenigingen, instellingen, het bedrijfsleven, de horeca, het onderwijs en sportaanbieders die dit wielerspektakel aangrijpen om elkaar te ontmoeten tijdens de vele activiteiten die zij organiseren. Geweldig dat de handen ineen geslagen worden. Op naar een mooie Vuelta zomer in Soest en Soesterberg ”.

Vanaf donderdag 12 mei kunnen belangstellenden zich aanmelden voor een van de activiteiten rond de Vuelta. Dat kan via https://www.soest.nl/lavuelta

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie