Afbeelding
Johan van Beek

Landingsbaan niet zomaar open voor Vuelta

1 maart 2019 om 12:08 lokaal

SOEST Volgens Utrechts Landschap is het nog niet zeker dat de Vuelta volgend jaar over de landingsbaan komt. Dat zegt Kim Slaats, woordvoerster van de eigenaar van Park Vliegbasis Soesterberg.

Johan van Beek

,,Het verzoek ligt er, we staan er welwillend tegenover, maar we moeten nog onderzoeken welke gevolgen dat voor de natuur zal hebben."

Voordat Utrechts Landschap het licht op groen zet voor het peloton wil het bekijken wat de gevolgen zijn voor de vogels in het natuurgebied en welke maatregelen eventueel genomen moeten worden om die te beperken. ,,Daarnaast gaan we samen met de organisatie van de Vuelta onderzoeken of de landingsbaan veilig genoeg is voor de wielrenners", aldus Kim Slaats. Zij weet nog niet wanneer Utrechts Landschap en de organisatie van de Vuelta samen komen.

,,Het is dus nog niet besloten dat de Vuelta over de landingsbaan zal komen. Zowel van onze zijde als die van de organisatie van de Vuelta niet."

Vorige week werd bekend dat de Vuelta in de tweede etappe (Den Bosch-Utrecht) onder meer Soesterberg zal aandoen. De 75e editie van de Ronde van Spanje start in Utrecht. De gemeente Soest meldde dat het peloton over onder meer de landingsbaan zou fietsen. Utrechts Landschap nuanceert dat door te melden dat het - in afwachting van de uitkomsten van de onderzoeken -  nog niet definitief is. Vorig jaar gaf Utrechts Landschap geen toestemming voor een vliegshow boven de oude vliegbasis van Soesterberg.

advertentie
advertentie