Afbeelding
Pixabay

SHOT verslaat TTV Overhees bij Soester derby

16 februari 2020 om 16:56 Tafeltennis

SOEST In de binnenkort te slopen sportzaal Orlando werd de Soester tafeltennisderby tussen Overhees 1 en SHOT 2 gespeeld: het net uit de derde klasse gepromoveerde Overhees was niet opgewassen tegen het uit de eerste klasse gedegradeerde SHOT 2. SHOT 2 won met 7-3 van Overhees 1.

SHOT 2 was een maatje te groot voor Overhees 1. Voor Overhees was de tegenstander een maatje te groot, al werden de kansen die er kwamen wel gegrepen. SHOT speelde met invaller Holger van Gorkum, een noppenspeler die het de Overhezers traditioneel lastig kan maken, maar Gerben de Radder en Ruben Immerzeel wisten hem te verslaan. Voor Van Gorkum restte een winstpartij tegen Mark Immerzeel, die weliswaar zijn niveau zeker haalde, maar geen partij wist te winnen. Mark Lina en Danny Hilhorst bleven namens SHOT ongeslagen en leken ook de dubbel naar zich toe te trekken, nadat ze via een duidelijke 7-11, 3-11 op een 0-2 voorsprong waren gekomen tegen De Radder en Ruben Immerzeel. Overhees wist deze wedstrijd echter te kantelen en met 3-2 alsnog te winnen, waardoor Overhees toch nog drie punten pakte in de wedstrijd. De Overhezers waren er blij mee, handhaving in de tweede klasse lijkt zeker mogelijk.

De keuze voor deze koppeling was 'verrassend' volgens TTV Overhees: ,,Het eerste team van het veel kleinere Overhees speelt al tientallen jaren minstens twee en soms zelfs meer klassen lager dan het tweede team van SHOT. Maar Overhees speelt anno 2020 voor het eerst in de clubhistorie 2e klasse en bij SHOT is er na het in de hoofdklasse uitkomende eerste team een gat gevallen naar team 2 en zodoende was het de promovendus tegen de degradant.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie