Team De Duinkikkers, na de winst in het ploegenklassement!
Team De Duinkikkers, na de winst in het ploegenklassement! De Duinkikkers - Saskia op den Velde

Zwemploeg De Duinkikkers wint eigen Soester Kikkersprint

3 februari 2020 om 09:54 Overig Deel je nieuws

De zwemploeg van De Duinkikkers kent een uitstekend seizoen en dat werd andermaal bewezen tijdens de derde en laatste Soester Kikkersprint van het seizoen. In eigen huis was de ploeg afgelopen zaterdag ruimschoots de sterkste, waardoor het ploegenklassement een makkelijke prooi was. Het enthousiasme binnen de ploeg was opnieuw groots, wat resulteerde in mooie prestaties. 

Anne Blankestein, Emma Schalken, Anna Strang van Hees en Youri Voet waren zaterdag met ieder 3 PR's het meest succesvol. De 11-jarige Schalken verbeterde daarnaast haar eigen clubrecord op de 50 vlinder tot 33.94 (was 34.69). Alsof dat niet genoeg was won ze ook het klassement over alle drie wedstrijden van haar leeftijd. Ook Tess Bemer, Noortje Wijnstekers, Maaike de Boer, Abel op den Velde, Luuk Roskam en Mart van Leeuwenkamp wonnen in hun leeftijdscategorie. Angela Whitney, Lonneke van Veen, Koen van Leeuwenkamp en Lucas Bemer werden tweede, terwijl Jacinthe van Ebbenhorst Tengbergen, Merel Sherrell, Gerbert Mollenhorst en Renzo Strang derde werden.

Deze prijzen werden natuurlijk pas uitgereikt nadat de afsluitende estafettes gezwommen waren. Nadat de twee Soester teams met jonkies naar de eerste én tweede plaats zwommen, lieten de trainers zien ook nog wel te kunnen zwemmen. Ze namen het op tegen de de Soester talenten en waren deze toch nog te snel af op de 8x50 meter. 

Met ongeveer 265 zwemmers was de wedstrijd weer een groot succes voor de Soester zwemvereniging, die later dit seizoen ook nog meerdere regionale evenementen organiseert. Over anderhalve week gaat de ploeg ook op trainingskamp, waarna het half maart hoopt het tweede kampioenschap op rij te mogen vieren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie