De damesploeg van de Duinkikkers speelt zaterdag de topper tegen koploper Aquarijn. Bij winst lonkt de titel.
De damesploeg van de Duinkikkers speelt zaterdag de topper tegen koploper Aquarijn. Bij winst lonkt de titel. Ronald Kersten

Ontwikkeling in volle gang bij De Duinkikkers

23 januari 2020 om 14:00 Waterpolo

SOEST Halverwege het waterpoloseizoen zijn er vooral tevreden gezichten te zien bij De Duinkikkers. De damesploeg doet nog volop mee in de strijd om het kampioenschap. De heren niet, maar bij hen lonkt een derde seniorenteam en dat is alleen maar goed voor de vereniging.
Peter Pos

,,Als we alles winnen, dan zijn we kampioen.'' Remko Hooft zegt dat halverwege het interview. Zijn ploeg staat weliswaar op zes punten achterstand op koploper Aquarijn, maar heeft ook een wedstrijd minder gespeeld. Bovendien staan beide ploegen zaterdag tegenover elkaar.

,,Thuis hebben we van ze gewonnen'', zegt Hooft vol vertrouwen. ,,Het wordt zaterdag een cruciaal duel, maar we hebben alles dus nog in eigen hand als we alles winnen. Dat klinkt heel makkelijk, maar het is wel mogelijk."

PRESTIGEDUEL De Soestersen hebben de pech dat ze twee keer tegen een tot op het bot gemotiveerd ZPC Amersfoort aan moesten treden. ,,Dat is een derby en dus een prestigeduel. Bij ZPC werden speelsters opgesteld die alleen tegen ons mee hebben gedaan. Twee keer speelden ze op volle oorlogssterkte tegen ons en verloren we."
Verder won De Duinkikkers alles en maakt het dus nog een goede kans om de titel te pakken. Dat laatste wil Hooft heel graag. ,,Als we promoveren gaan we naar de tweede klasse. Ik ben er van overtuigd dat ons niveau nog hoger ligt. Er komt zoveel talent aan dat we misschien zelfs wel bondsniveau aankunnen.''
Voor de coach is het geen verrassing dat de weg omhoog eindelijk weer ingeslagen is. ,,Toen ik vier jaar geleden begon, hadden we te weinig speelsters en moesten we samenwerken met Utrecht. Vorig jaar hadden we weer genoeg speelsters, ondertussen worden de jeugdspeelsters steeds ouder."
,,Dit is echt resultaat van het proces waar we vier jaar geleden mee begonnen zijn. Eveline Janssen heeft al definitief de stap vanuit de jeugd gemaakt, maar op dit moment zijn er nog vier meiden die zowel met hun eigen jeugdteam en ons meedoen. Er zit echt veel toekomst in dit team."
De Duinkikkers boekte zaterdag een kleine, maar nuttige overwinning op Zwemclub Zeist (2-4) en gaat dus vol vertrouwen de strijd met de koploper aan.

HEREN De heren reisden zaterdag eveneens naar Zeist af en boekten een monsterzege: 3-15. Dat was ook niet zo verrassend. Zwemclub Zeist staat met een totaal van -2 punten stijf onderaan in de eerste klasse A.
De vierde overwinning op rij is goed voor het vertrouwen, maar Arnoud Haandrikman weet nu al dat de titel er niet in zit. ,,De wens om een niveautje hoger te spelen is er wel'', zegt de coach die halverwege vorig seizoen stopte als speler en verder ging in zijn nieuwe rol. ,,We hebben een verjonging doorgevoerd en dat heeft even tijd nodig.''

,,Dit seizoen vormen Merijn Vos, Ruud Lecluse, Wesley Bezemer, Matthijs van der Burg en Vincent van de Vaart die weer teruggekeerd is, de oude garde. De andere helft van de ploeg zijn de jonge honden. Het is de bedoeling dat zij het over gaan nemen."
Dat laatste zou wel eens snel kunnen gebeuren. Het ledenaantal bij de heren groeit gestaag en een derde seniorenteam is in de maak. ,,Misschien dat er dan wat oudere jongens een stapje terug gaan doen'', denkt Haandrikman. ,,Er komen jongens uit de jeugd aan. Sam Stalenhoef speelt nog in de jeugd, maar doet ook elke wedstrijd met ons mee. Hij heeft al laten zien dat hij het prima aankan."
,,We staan nu rond de vijfde plek dat is prima. Als de wisselvalligheid eruit is, dan kunnen we echt weer mee gaan doen."

Peter Pos
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie