Coach Nienke Kruithof: ,,Ik werk laagdrempelig, actief, praktisch, positief en ik ga uit van de talenten en kracht van de persoon.
Coach Nienke Kruithof: ,,Ik werk laagdrempelig, actief, praktisch, positief en ik ga uit van de talenten en kracht van de persoon." Welzijn in Zicht

Welzijn in Zicht leert juiste keuze te maken

15 januari 2020 om 13:00 Zakelijk

SOEST Bewust en actief coachen, ondersteuning en advies bieden bij keuzestress of werkstress. Het vinden van balans en rust. Het zit in het 'pakket' van Nienke Kruithof, coach en oprichter van Welzijn in Zicht. Het opgroeien en leven op Texel heeft haar zoals zij het zelf omschrijft een gezonde portie eilandnuchterheid opgeleverd.

Peter Beijer

Als dochter van Texelse ouders bracht zij haar jeugd van 0 tot en met 18 jaar door op het Noord-Hollandse eiland. ,,Wanneer je opgroeit op een eiland ben je altijd tussen de ondernemers en leer je zelfstandig te denken, bijvoorbeeld in het maken van keuzes. Dat is daar makkelijker omdat je minder mogelijkheden hebt. Voorbeeld: wil je op hockey? Dat kan niet, want op Texel is er geen hockey. Het leren zelfstandig zijn en het ondernemen kan los worden gekoppeld van het maken van keuzes. De zelfstandigheid en eilandnuchterheid hebben mij gebracht tot ondernemer."

Coachen met Texelse nuchterheidNUCHTERHEID Nienke ging de wijde wereld in en via Groningen, Den Haag en Amsterdam belandde zij in Soest waar zij haar bedrijf Welzijn in Zicht verder uitbouwde. ,,De eilandnuchterheid is er nog steeds. Ik sta met beide benen op de grond en geniet van de natuur."

Die natuur in haar directe omgeving komt goed van pas bij haar werk, wanneer zij coacht tijdens een wandelsessie in de Soester Duinen. ,,Ik werk op locatie en niet vanachter een bureau. Het coachen kan op diverse plekken gebeuren. In een cafeetje in Utrecht of Amersfoort met een kop koffie erbij of inderdaad wandelend in de Soester Duinen of in de polder."

STRESS Nienke ziet dat jonge mensen het in de huidige tijd moeilijk hebben met het maken van keuzes. We kunnen tegenwoordig veel kiezen, welke keuze is dan de beste? ,,Ik heb affiniteit met jongvolwassenen. Ik zie veel jongeren worstelen met keuzestress of werkstress. Het is voor velen een strijd tussen veel verschillende dingen leuk vinden en niet alles tegelijk kunnen doen. Hoe maak je dan bijvoorbeeld de juiste studie- of loopbaankeuze? Uit eigen ervaring weet ik hoe dat is. Ik heb zelf ooit een studie gedaan die achteraf gezien minder bij mij paste. Daarnaast heb ik vier jaar als studieadviseur gewerkt. Wanneer je een sociaal dier bent wil je ook anderen dingen doen dan alleen studeren. Mijn coaching heb ik daar op afgestemd."

WAARDEN ,,Daarbij gebruik ik geen testjes, maar wil ik samen met die persoon zijn of haar belangrijke waarden ontdekken. Wanneer die bekend zijn, is het makkelijker om keuzes te maken. Ik werk laagdrempelig, actief, praktisch, positief en ik ga uit van de talenten en kracht van de persoon. Leren keuzes maken en prioriteiten stellen. Vergis je niet, veel jonge mensen kampen met de verschijnselen van een burn-out. Met het maken van een juiste keuze kan je dat voorkomen." De belangrijke waarden kunnen bijvoorbeeld zijn: leergierig, onafhankelijk en sociaal. ,,Wanneer die drie aspecten aanwezig zijn, dan weet ik dat het goed is. Bij mijn teamsessies wordt met elkaar naar gemeenschappelijke waarden gezocht om vanuit daar te werken aan een optimale samenwerking."

ONDERSTEUNING Jezelf goed voelen en geluk ervaren is fijn, maar hoe reageert iemand wanneer dat even niet lukt? De maatschappij verandert continu, daarom geloof ik dat investeren in jezelf op je eigen manier het beste is. Wanneer dat niet alleen lukt? Dan kies je er zelf voor om ondersteuning te vragen."

Nienke Kruithof
Tel. 06-29570041
nienke@welzijninzicht.nl
www.welzijninzicht.nl
Peter Beijer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie