Foto StartbaanRun editie 2017.
Foto StartbaanRun editie 2017. MARIE-JEANNE SOL

Tiende editie StartbaanRun breekt opnieuw records

7 november 2023 om 11:44 Overig

SOESTERBERG De tiende editie van StarbaanRun op Park Vliegbasis Soesterberg vond afgelopen zondag 5 november plaats. Ondanks het slechte weer meldden zich een recordaantal van 1100 deelnemers aan de start. 

De jaarlijkse StartbaanRun vierde dit jaar haar jubileumeditie. Er waren twee runs voor kinderen onder de 12 jaar van 1000 en 1500 m. Ook was er een KidsRun, gesponsord door Bink Kinderopvang, die de jongste deelnemers de kans gaf om deel te nemen aan de festiviteiten. Daarna volgden twee runs van 5 en 10 kilometer, die door alle deelnemers succesvol werden afgelegd ondanks de uitdagende weersomstandigheden.

PARCOURS

Het parcours op het terrein van de voormalige vliegbasis Soesterberg loopt door natuurgebied en langs geheimzinnige locaties, waar vroeger straaljagers en vliegtuigen stonden. ,,De geschiedenis van de basis van de Koninklijke Luchtmacht is hier nog steeds zichtbaar en voelbaar”, is te lezen in het persbericht van de organisatie. Deelnemers aan de Run startten bij de shelters, gingen vervolgens over een deel van de vliegbasis en daarna langs de kerosineheuvel om weer terug te komen op de startbanen voor de laatste kilometers naar de finish over de startbaan. ,,Al die bijzondere plekken, die normaalgesproken niet toegankelijk zijn, maken de StartbaanRun tot een unieke prestatieloop.”

DANKBAAR

,,We zijn enorm dankbaar voor de steun van onze deelnemers, vrijwilligers en sponsors”, zei een woordvoerder van de organisatie. “Het succes van dit evenement is een getuigenis van de kracht van onze gemeenschap en hun toewijding aan het ondersteunen van lokale goede doelen.”

Het evenement werd georganiseerd door Atletiekvereniging Altis en Rotary Club Amersfoort. De opbrengst van het evenement, die dit jaar de vijftienduizend euro weer gaat benaderen, gaat naar drie lokale goede doelen: Petje Af, 033InActie en Jeugdfonds Sport en Cultuur. Deze organisaties zetten zich in voor de jeugd in Amersfoort en omgeving.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie