Afbeelding
Eempers

Startbaanrun in Soesterberg trekt ruim 1000 deelnemers

7 november 2022 om 15:11 Evenementen

SOESTERBERG Het was zondag veel drukker dan gewoonlijk op de startbanen van de voormalige vliegbasis Soesterberg. Die waren tijdelijk in bezit genomen door de deelnemers aan de Startbaanrun. Deze hardloopwedstrijd werd voor de negende keer gehouden. Het maximale aantal deelnemers van elfhonderd was al snel binnen na opening van de inschrijving bij de Amersfoortse atletiekvereniging Altis, Samen met de Rotary Club Amersfoort organisator van dit sportieve evenement. 

De deelnemers deden mee onder het motto ,Ren mee voor: Kids die mee willen doen’’. Met de opbrengst van de Startbaanrun 2022 wordt een fonds ingesteld waaruit doelen worden ondersteund die kinderen in Amersfoort en omgeving als doelgroep hebben.

KEROSINEHEUVEL Het programma bood Bink-kinderen van zes tot en met twaalf jaar de gelegenheid één of anderhalve kilometer te lopen. Voor volwassenen was er de prestatieloop over vijf en tien kilometer. De parcoursen waren niet alleen uitgezet over zeven kilometer startbanen langs de shelters, maar ook door de natuur van Park Vliegbasis. De deelnemers liepen voor het eerst ook langs de kerosineheuvel.

Volgens de organisatie was het weer een geslaagd evenement, dat volgende jaar z’n tiende editie beleeft.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie