Afbeelding
MARIE-JEANNE SOL

Winnaars StartbaanRun gaan zweefvliegen boven Park Vliegbasis

5 oktober 2021 om 11:11 Overig

SOESTERBERG Alle winnaars van de StartbaanRun die op zaterdag 7 november op Park Vliegbasis Soesterberg wordt gehouden krijgen een zweefvliegvlucht aangeboden boven het parcours. Ook zal er een vlucht worden verloot onder alle deelnemers.

De organisatie van de jaarlijkse prestatieloop is in handen van de Rotary Amersfoort en de Amersfoortse atletiekvereniging Altis. Er kunnen maximaal duizend lopers deelnemen aan een wedstrijd over een gecertificeerd parcours op de 5 of 10 kilometer. Er is wel een voorbehoud in verband met de dan geldende coronaregels.

UNIEK NATUURGEBIED Deelnemers aan vorige edities hebben ervaren hoe uniek een loop is door het natuurgebied en over de voormalige vliegbasis Soesterberg. Dit jaar is een nieuw parcours uitgezet. De lopers starten bij shelter 611 om vervolgens te lopen over de startbanen langs de kerosineheuvel en weer 4 kilometer over de startbanen richting de finish, totaal 7 kilometer startbaan. Deelnemers lopen langs geheimzinnige locaties op voormalige vliegbasis Soesterberg waar tot media jaren negentig de straalvliegtuigen gestationeerd stonden.

AFSTANDEN Er kan worden deelgenomen aan een wedstrijd over 5 en 10 kilometer. Ook voor de kinderen zijn er twee verschillende runs, 1000 meter voor kinderen van 6 tot en met 9 jaar en 1500 meter voor de 10-12 jarigen.

We bieden met de hazen iedereen de kans om zijn persoonlijke record te verbeteren en de opbrengst gaat naar een goed doel

DOEL De StartbaanRun begon dertien jaar geleden op het operationele veld van de Koninklijke Luchtmacht, maar de Luchtmacht heeft inmiddels plaats gemaakt voor het natuurgebied van Het Utrechts Landschap. De straaljagers zijn verdwenen, de geschiedenis is echter nog steeds zichtbaar en voelbaar.
Door het succes van de vorige editie worden opnieuw onder het motto ‘Jouw doel, jouw tempo’ voor de deelnemers op de 10 kilometer zogenaamde ‘hazen’ ingezet voor het realiseren van een persoonlijk doel.
Racedirecteur Hans Koele van atletiekvereniging Altis: ,,We hebben een mooi en snel parcours. Wij bieden met de hazen iedereen een kans om zijn persoonlijke record te verbeteren. Door mee te doen draagt men bij aan het goede doel. Ruim tachtig procent van het inschrijfgeld gaat daar naar toe.”

VRIJWILLIGERS
De loop wordt uitsluitend met vrijwilligers georganiseerd en is gesponsord door verschillende bedrijven. Hans Beukers van Rotary Amersfoort: ,,Sinds 2019 wordt de opbrengst besteed aan een fonds ter ondersteuning van kinderen en jongeren in achterstandssituaties in en rondom Amersfoort. Ook dit jaar willen we onze aandacht op kinderen en jongeren dichtbij richten. Zij verdienen het dat we voor hun ons best doen om wederom een mooi bedrag op te halen.”

Deelnemers kunnen bij inschrijving ook nog extra bijdragen aan het goede doel.”

Meer informatie over de run en voor wat betreft inschrijving: www.startbaanrun.nl

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie