De 'oude mannen' van BDC zijn weer gaan handballen en wonnen meteen hun eerste wedstrijd. Ruim: 41-13.
De 'oude mannen' van BDC zijn weer gaan handballen en wonnen meteen hun eerste wedstrijd. Ruim: 41-13. Ronald Kersten

Oude matadoren blazen BDC 1 nieuw leven in

6 november 2019 om 19:30 Overig

SOEST Na de samensmelting met Fidelitas tot HV Eemland, had BDC enkele seizoenen geen vlaggenschip meer bij de heren. Sinds zondag is die situatie veranderd. Bij oud-spelers begon het weer te kriebelen. Zij besloten om weer een team te vormen. Of de tegenstanders in de tweede klasse hier erg blij mee zijn is de vraag. Zonder één serieuze oefenwedstrijd in de benen werd de eerste wedstrijd met liefst 41-13 gewonnen.

Peter Pos

,,Een fungroep.'' Zo noemt Paul van den Deijssel het nieuwe Heren 1 van BDC, dat hij twee keer getraind heeft. ,,Die jongens wilden weer met elkaar handballen en hebben genoeg mensen bij elkaar gekregen om een team te vormen."
INITIATIEFNEMERS Jeffrey Beijer was één van de initiatiefnemers en kreeg het samen met Koen Smeeing voor elkaar dat Bas Bas Tolboom, Michael Kampen, Mick Brinkman, Remco Hofstede, Wijnand Haak, Stan Timmer, Wouter Hofstede en Ted van de Beek weer gingen handballen. Het zijn allemaal spelers die in het verleden hun sporen verdiend hebben bij BDC.

TOPSCORER ,,We hebben er ook nog een paar jongens bij die niet eerder gehandbald hebben'', vertelt Hofstede, die in het verleden nog topscorer werd bij de toenmalige eerstedivisionist, na de eerste competitiewedstrijd. Eigenlijk kon je het treffen geen moment een wedstrijd noemen. ,,We stonden al snel ver voor, het werd nooit echt spannend."
PROMOVEREN Van 1-1 liep BDC uit naar 8-1. Bij rust stond het 18-5, daarna werd het verschil alleen maar groter. ,,We zaten meer onszelf in de weg, dan dat we last hadden van de tegenstander'', grijnsde Hofstede. ,,We waren op zoek naar hoe goed we zijn. Als dit de maat is, dan moeten we gewoon promoveren naar de eerste klasse."

SCHOOL Het was een beetje toeval dat er weer een team gevormd werd. Hofstede: ,,In maart ben ik weer in Soest komen wonen, nadat ik dertien jaar in Amersfoort had gewoond. Mijn kinderen zitten op dezelfde basisschool als Jeffrey. Bovendien zitten onze zoontjes op handballen en zo kwamen we elkaar weer regelmatig tegen."
PLEZIER MAKEN ,,Jeffrey vertelde dat hij weer wat wilde doen. Zo dacht ik er ook over. Nadat ik vier jaar geleden stopte met handballen heb ik van alles geprobeerd, maar niets is zo leuk als handbal. Iedereen miste het sportieve een beetje en zo zijn we weer bij elkaar gekomen. We willen plezier maken met elkaar, maar er ook wel wat van maken. Als je ziet hoe fanatiek het er vandaag aan toe ging. Dan zie je dat de bewijsdrang van de mannen die nog geen 40 jaar zijn en het nog een keer willen laten zien groot is."
VEEL ZIN IN Met slechts één oefenpotje – tegen de BDC Legends – en twee trainingen in de benen werd er begonnen aan het seizoen. Voor de 36-jarige Hofstede is het afwachten hoe zijn rug het dit seizoen gaat houden. ,,Dat was voor mij de reden waarom ik destijds stopte. We hebben er in ieder geval heel veel zin in.''

advertentie
advertentie