Dozen gevuld met laarzen van Druppies worden verscheept om volgende week op Lesbos te worden uitgedeeld.
Dozen gevuld met laarzen van Druppies worden verscheept om volgende week op Lesbos te worden uitgedeeld. Druppies

1500 paar laarzen Druppies voor vluchtelingen op Lesbos

3 november 2019 om 07:00 Maatschappelijk

SOEST/AMERSFOORT ,,Hulp bieden aan mensen die het hard nodig hebben, daar worden wij erg blij van. Als je beelden te zien krijgt van mensen die met niets komen en opnieuw een eigen bestaan moeten gaan opbouwen, dan kunnen wij niet blijven wegkijken", aldus Boaz van Garderen, mede-eigenaar van Druppies. De jonge onderneming is zeer succesvol in het verkopen van regenlaarsjes voor jong en oud en wil dit succes graag delen met de vluchtelingen.

,,Iedereen kent de beelden, maar wij kunnen deze mensen niet fysiek bereiken. Wij kunnen de wereld niet veranderen, maar wel een bijdrage leveren aan een eerlijkere wereld", zegt Boaz. Druppies heeft er daarom voor gekozen om 1500 paar nieuwe laarsjes te doneren aan de stichting Because We Carry. Deze non-profit organisatie zet zich op Lesbos belangeloos in voor mensen die op de vlucht zijn. ,,Dagelijks komen er bootjes aan met vaders, moeders en kinderen die de overstap naar Europa wagen met gevaar voor eigen leven", aldus Steffie de Pous, initiatiefneemster Because We Carry.

Boaz: ,,We hopen echt dat onze kleurrijke laarsjes bij veel mensen op Lesbos een beetje kleur en warmte mogen brengen. Op 10 november zullen de laarsjes massaal uitgedeeld worden door de vrijwilligers ter plaatse. Omdat het de laatste tijd veel geregend heeft op Lesbos en het steeds kouder wordt zullen de laarsjes daar erg goed van pas komen.

Druppies is een relatief nieuw Nederlands merk (2017), opgericht door twee broers. Inmiddels zijn de producten druppies ook in verschillende andere Europese landen verkrijgbaar. Het bedrijf specialiseert zich o.a. in het ontwerpen, produceren en verkopen van hoogwaardige regenlaarsjes gemaakt van 100% natuurrubber.

advertentie
advertentie