Afbeelding
Foto Bigstock

Geen paniek; op deze manier ben jij zó summerproof!

16 maart 2023 om 14:52 Partnercontent

Er leek soms geen einde te komen aan die lange winter, maar opeens piepen de eerste zonnestralen door de ramen. Dan komt de realisatie; de zomer komt eraan! Eerst genieten we natuurlijk nog massaal van de frisse lente met zijn lammetjes en krokussen. Maar daarna kan het écht grote genieten beginnen. Toch kan dit voor veel mensen ook confronterend zijn. Want de zomer is ook hét moment dat we massaal de kleren weer uittrekken. Wat daaronder vandaan komt is niet iedereen gelukkig mee. Hoe jij ervoor zorgt dat je deze zomer wél zelfverzekerd over het strand paradeert? Hier dé oplossing.

Bereid het (voor)

Wie heeft het vandaag de dag niet druk? Van werk naar sport, en van kinderopvang naar sociale bijeenkomsten. De agenda ontploft van de afspraken. Goede en gezonde maaltijden koken wil er daarmee nog wel eens bij in schieten. Snel even wat afhalen is dan het alternatief, of een opwarmmaaltijd in de vorm van een pizza. Beide passen niet echt binnen de Schijf van Vijf, en zijn tevens niet behulpzaam om die summerbody te krijgen. Daar is dan ook vandaag de dag een eenvoudige oplossing voor, namelijk die van de mealprep

Een goed begin is het halve werk

Mealpreppen is komen overwaaien uit de fitnesswereld en nu ook populair onder ‘gewone’ mensen. Het is eigenlijk heel simpel, je kookt (vaak in het weekend) grotere en gezondere porties van een maaltijd en verdeelt dit over diverse bakjes. Deze zet je vervolgens in de koelkast of vriezer en deze eet je gedurende de week op. Dit voorkomt dat je door stress, haast of moeheid naar ongezond comfort (fast) food grijpt. Je bent altijd voorbereid op die zwakke momenten. 

Geen keukenprins(es)?

Vind jij bovenstaande een goed idee, maar ben je niet voorzien van het nodige kooktalent? Dan is er ook een oplossing. Tegenwoordig kun je gezonde maaltijden voor afvallen ook gewoon online bestellen. Daarmee heb jij altijd een voorraadje in huis van een gezonde variant van een volwaardige avondmaaltijd. Hoe makkelijk kan het zijn?

Kortom natuurlijk kun je voor een summerbody keihard gaan trainen maar de meeste winst pak je nog altijd op het gebied van voeding en aanpassingen hierop. Met het (voor)bereiden van je voeding voor de drukke dagen zul je snel resultaat zien. Je zult namelijk niet meer in de welbekende valkuil van tijdgebrek en vermoeidheid lopen, maar juist extra energie krijgen door de voedzame maaltijden!

advertentie
advertentie