Maskerade is het thema van de tentoonstelling van de tekenclub van Artishock. De opening is zaterdagavond.
Maskerade is het thema van de tentoonstelling van de tekenclub van Artishock. De opening is zaterdagavond. Artishock

Artishock Soest opent seizoen met expo, jazz, films en theater

26 augustus 2021 om 11:29 Kunst

Coronaregels per activiteit verschillend

SOEST Concerten, jamsessies, theater, lezingen, discussies, het programma van Artishock is klaar voor een nieuw seizoen. Omdat de activiteiten verschillend van aard zijn, kunnen de coronamaatregelen wisselend zijn. Artishock laat het hanteren hiervan over aan de werkgroepen van de afzonderlijke activiteiten.

Welke regels van toepassing zijn wordt duidelijk in de informatie over de programma’s en tijdens het proces dat er wordt gereserveerd. Dat laatste moet voor alle activiteiten en kan via www.artishock-soest.nl. ,,Je weet als bezoeker dus wat je kunt verwachten. Voorop staat dat bezoekers welkom zijn en dat zij zich net als alle vrijwilligers van Artishock veilig kunnen voelen”, aldus een woordvoerder.

Een geldig coronabewijs (QR-code en legitimatie) is bijvoorbeeld nodig om de opening van de expositie ‘The Artists are present.....again’ bij te kunnen wonen. Die is zaterdag 4 september om 20.00 uur, de entree is gratis.

TEKENCLUB Het werk van de Tekenclub van Artishock vormt de tentoonstelling waarmee het culturele seizoen aan de Steenhoffstraat 46 wordt geopend. De kleurrijke werken fleuren al een poosje de grote zaal op, maar nu kan er een feestelijke opening aan gewijd worden.

Het thema van de tentoonstelling is: Maskerade. De werken zijn op panelen van 80x80 door bijna alle vaste deelnemers aan de tekenclub gemaakt. Traditie is om één keer per jaar een eigen werk rondom een wisselend thema te presenteren aan elkaar en aan de bezoekers van Artishock. De tekenclub van Artishock komt elke dinsdag bij elkaar. Informatie hierover is verkrijgbaar bij Ineke Talen, tel 06-47028233.

JAZZ Zoals gebruikelijk wordt de opening van de expositie muzikaal omlijst in de vorm van een jazzconcert. Dat begint op 4 september om 20.30 uur en wordt gegeven door Jos Helmers & Friends. ,,Van topblazer Helmers op de baritonsax en zijn begeleiders mogen wij een magische, muzikale samenwerking verwachten die het publiek in vervoering brengt”, aldus de werkgroep.

QUIZ Nieuw dit jaar is een quiz waarin bezoekers, maar ook andere Soesters kunnen meedoen rond de expositie. Een ‘mystery-artist’ uit de tekenclub, heeft een collage gemaakt waarin veel grote kunstschilders zijn te ontdekken. Die naam van de ‘mystery-artist’, die ook meetelt voor de juiste oplossing, is te vinden op de website van Artishock/tekenclub of op de tentoonstelling zelf. Op de website staan ook alvast enkele hints. Maar wie alle namen wil weten om alle vragen goed te kunnen beantwoorden moet een bezoekje brengen aan de tentoonstelling die tot eind september te zien is bij Artishock.

Deelnemer Wiesje: ,,Ik heb gemerkt dat ik in de loop der jaren vrijer ben gaan werken en veel heb geleerd van mede tekenaars. ‘Life’ tekenen heeft toch mijn voorkeur, mensen boeien me en een lijf als voorbeeld leert je goed kijken.” Marijke vindt dat de tekenclub ook een belangrijke sociale functie heeft. ,,De club is leuk, het is een gemêleerde groep mensen en er is vertrouwen in elkaar. Een hele veilige club voor amateurs en iedereen, waar het plezier voorop staat.”

Openingstijden: woensdag en vrijdag 10.00-12.00 uur en maandag- en woensdag 19.15-20.15 uur. Verder in overleg tel: 06 25586354.

FILMHUIS Vanaf 1 september draaien er ook weer films in Filmhuis Artishock. Het volledige programma is te vinden op www.artishock-soest.nl en in de Soester Courant.

Theatergroep Retourtje Vooruit speelt vrijdag 3 september vanaf 21.15 uur uiteenlopende scenes. Het publiek bepaalt welke personages en situaties de acteurs moeten spelen. De entree bedraagt hier 7,50 euro.

advertentie
advertentie